DİSCORD'A ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ! 

Son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik suç iddialarıyla gündeme gelen çevrimiçi sohbet platformu Discord'a, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararın ardından yaptığı açıklamada, "Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

GECE YARISI ENGEL KARARI

Discord'un Türkiye'de erişime kapatılması kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından resmi internet sitesinde duyuruldu. Açıklamada, "discord.com 09.10.2024 tarihli ve 2024/12907 D. iş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadelerine yer verildi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord'a erişim engeli kararının ardından sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan 'çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik' suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir."

Bakan Tunç, açıklamasında çocukların ve gençlerin internetin zararlı içeriklerinden korunması için kararlı olduklarını belirterek, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız" dedi.

"YAPTIRIMLAR UYGULANACAK" VURGUSU

Adalet Bakanı Tunç, erişim engeli kararı öncesinde yaptığı açıklamada, sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde yer alan suç teşkil eden içeriklerle ilgili adli soruşturmaların başlatıldığını duyurmuştu. Tunç, "Bu içerikleri çıkarmayan ve yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları hakkında 5651 Sayılı Kanun gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişim engeli gibi yaptırımlar kararlılıkla uygulanacaktır." şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, hukuk devleti ilkesine vurgu yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Toplumu suçtan korumak hukuk devletinin görevidir. Ülkemizde yayın yapan tüm sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları, kanunlara uymak zorundadır. Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.