KÖFTECİ YUSUF DÖNERİNDE DE DOMUZ ETİ ÇIKTI! 

Domuz eti skandalı, Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Köfteci Yusuf'taki köftelerde domuz eti tespit edilmesinin ardından bu kez dönerlerde de domuz eti kullanıldığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesini güncelleyerek yayımlamasıyla, domuz etinin tespit edildiği şube de belli oldu.

BAKANLIK AÇIKLADI: BURSA YENİŞEHİR ŞUBESİNDE DOMUZ ETİ TESPİT EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı listeye göre, Köfteci Yusuf'un Bursa'daki Yenişehir şubesinde dönerde domuz eti bulundu. Türkiye genelinde yankı uyandıran bu durum, vatandaşların tepkisini çekti ve sosyal medyada geniş yankı buldu.

KÖFTECİ YUSUF'TAN İDDİALARA YANIT

Köfteci Yusuf, hakkındaki iddialara yanıt olarak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır” ifadeleri yer alırken, etlerin üretim yerlerine dikkat çekildi. Şirket, yapılan analizlerin maddi gerçeği yansıtmadığını öne sürdü ve iddiaların "kötü niyetli kişilerin eylemleri" sonucu ortaya çıktığını savundu.

Köfteci Yusuf, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye nezdinde 280 şubesi bulunan ve 12.000 personel istihdam eden şirketimiz nezdinde iddia edildiği gibi bir tağşiş yapılması mümkün değildir; zira bu büyüklükteki bir firmanın bahsedildiği gibi bir riski alması da hayatın olağan akışına uygun düşmeyecektir. Dolayısıyla yapılan analiz sonuçlarının maddi gerçeği yansıtmadığı, bu sonuçların kötü niyetli kişilerin eylemleri neticesinde veyahut gen testi olarak bilinen uygulamalarla yapılan analiz testlerinde şirketimizin hiçbir dahili olmayacak şekilde oluşmuş bulaşı nedeniyle böyle bir sonuç çıktığı değerlendirilmektedir."

Ayrıca, söz konusu döner ürününden alınan başka bir numunenin temiz çıktığını ve bugüne kadar yapılan denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını vurgulayan Köfteci Yusuf, yaşananların hukuki süreçler nedeniyle geç açıklama yapmalarına sebep olduğunu belirtti.

BAKANLIK LİSTESİ YENİDEN GÜNDEMDE

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı güncellenmiş "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesi, domuz eti skandalını yeniden alevlendirdi. Listede, Köfteci Yusuf’un Bursa Yenişehir şubesinde dönerde domuz eti tespit edilmesi kamuoyunda geniş yankı bulurken, olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiği belirtildi.