'YENİDOĞAN ÇETESİ' KAN DONDURDU! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasıyla ilgili yeni gelişmeleri duyurdu. Bakan Tunç, 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını belirtirken, yargılama sürecinin devam ettiğini ifade etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise konunun artık yargıda olduğunu söyledi.

Türkiye’nin gündemini sarsan "Yenidoğan Çetesi", SGK'dan günlük 8 bin lira haksız kazanç elde edebilmek amacıyla yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutarak sağlık durumlarını istismar etti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonucunda 47 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede 19 hastane ve sağlık şirketinin de malen sorumlu olduğu belirtiliyor. Çetenin ihmali sonucu 12 bebeğin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

BAKAN TUNÇ: 22 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Mayıs 2023 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'si tutuklanmıştır" ifadelerine yer verdi. Tunç, ayrıca 16 Ekim 2024'te iddianamenin hazırlandığını ve yargılamanın sürdüğünü açıkladı.

SAVCININ TEHDİT EDİLMESİNE İLİŞKİN 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmayı yürüten savcının tehdit edilmesi üzerine de ayrı bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda 8 kişi gözaltına alınırken, 5'i tutuklandı ve 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Bakan Tunç, bu soruşturmanın da titizlikle sürdüğünü belirtti.

BAKAN YERLİKAYA: "KONU YARGIDADIR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve 22'si tutuklu. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir. Artık konu yargıdadır" dedi.

CHP HEYETİ OLUŞTURDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise vahim olayları araştırmak için bir heyet oluşturduklarını duyurdu. Heyette, Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer ile milletvekilleri Aylin Yaman, Kayıhan Pala, Gamze Akkuş İlgezdi, Turan Taşkın Özer, Murat Çan ve Ali Karaoba yer alıyor.