ROBLOX'TAN AÇIKLAMA: YASAK KALKARSA OFİS AÇACAĞIZ

Ağustos ayında çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla erişim engeli getirilen video oyunu platformu Roblox, yasak kalkarsa Türkiye’de bir ofis açmayı planladığını açıkladı. Roblox, Türkçe hizmet verecek moderatörlerin de olacağı bir ekip kurmayı hedefliyor.

Roblox, yaptığı yazılı açıklamada, platformun öğrenme, yaratıcılık ve anlamlı bağlantılar sağlama amacı taşıdığını belirterek, Türk toplumunda olumlu bir rol oynamak istediklerini ifade etti. Engelin kaldırılması halinde, Türkiye’de bir ofis açarak yerel moderatörlerle hizmet sunmayı planladıklarını açıkladı.

DİĞER PLATFORMLAR DA YASAKLANDI

Roblox’a getirilen erişim engelinden önce Instagram da benzer nedenlerle Türkiye’de yasaklanmıştı. Ayrıca, Roblox yasağından iki ay sonra Discord da çocuk istismarı ve müstehcenlik suçlarına dair şüpheler nedeniyle engellenmişti.

ADALET BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ağustos ayında Roblox'un erişim engeline dair sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir" demişti.