TASTE ATLAS DÜNYANIN EN İYİ 10 KURUYEMİŞİNİ AÇIKLADI

Her yıl dünya mutfaklarını farklı kategorilerde değerlendiren Taste Atlas, 2024'ün en iyi 10 kuruyemişini açıkladı. Listede Türkiye'den iki lezzet de yer aldı.

Taste Atlas, dünyanın dört bir yanından geleneksel kuruyemişleri değerlendirdi ve en iyi 10 kuruyemişi sıraladı. Listenin ikinci sırasında Türkiye’den Antep fıstığı yer alırken, sekizinci sırada Aydın kestanesi yer aldı. Gaziantep’ten geleneksel Antep fıstığının ideal iklim ve toprak koşulları sayesinde canlı yeşil renkte, yoğun ve karmaşık bir tada sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, Aydın kestanesinin, yüksek mineral ve besin içeriği sayesinde kış aylarında zihinsel ve fiziksel yorgunluğu giderici etkisiyle ön plana çıktığı vurgulandı.

YUNANİSTAN'DAN FYSTIKI AEGINAS ZİRVEDE

Listenin birinci sırasında ise Yunanistan’ın Fystiki Aeginas fıstığı yer aldı. Aegina Adası’nda yetişen bu fıstık türü, uzun yıllardır geleneksel yöntemlerle üretilen bir lezzet olarak öne çıkıyor.

DÜNYANIN EN İYİ KURUYEMİŞLERİ 

Listedeki diğer kuruyemişler arasında İtalya’dan Pistacchio Verde di Bronte, Avustralya’dan macadamia fındığı, İspanya’dan Marcona bademleri ve Portekiz’den Terra Fria’nın kestanesi de yer alıyor. Ayrıca, Fransa’nın ünlü Noix de Grenoble cevizi ve Güney Amerika’dan Brezilya cevizi de bu lezzetler arasında bulunuyor.

AYDIN KESTANESİ VE ANTEP FISTIĞI LİSTEDE 

Türkiye’nin iki lezzeti olan Antep fıstığı ve Aydın kestanesi, sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de büyük beğeni topluyor. Taste Atlas, Antep fıstığının özellikle Gaziantep’te her yıl düzenlenen fıstık festivali ile dikkat çektiğini belirtti.