UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINDA KUZEY KORE ASKERLERİ CEPHEDE!

Ukrayna-Rusya savaşında gerilim yeni bir boyuta taşındı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in Kuzey Kore askerlerinin Rusya cephesinde Ukrayna'ya karşı savaştırıldığı iddiası, Ukrayna istihbaratının son bilgileriyle doğrulandı. Ukrayna kaynakları, Kuzey Kore birliklerinin savaş bölgesine ulaştığını duyurdu.

 

Ukrayna istihbaratı, Rusya’da eğitilen Kuzey Kore birliklerinin Kursk bölgesinde konuşlandırıldığını ve özellikle 23 Ekim 2024'te bölgedeki varlıklarının gözlemlendiğini bildirdi. İstihbarat raporlarına göre, bu birlikler Rusya'nın doğusundaki askeri eğitim sahalarında eğitim alıyor ve savaş bölgesine sevk ediliyor.

12 BİN KUZEY KORE ASKERİ RUSYA'DA

Ukrayna istihbaratından edinilen bilgilere göre, yaklaşık 12 bin Kuzey Koreli asker Rusya’da bulunuyor ve 500 subay ile 3 generalin de aralarında olduğu bu askerler 5 farklı askeri üste eğitim alıyor. Eğitim sürecinin başında ise Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov'un olduğu belirtildi.

ABD’DEN AÇIKLAMA: "EN AZ 3 BİN KUZEY KORE ASKERİ RUSYA'YA SEVK EDİLDİ"

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Kuzey Kore’nin bu ay başında 3 bin askerini gemiyle Rusya’nın Vladivostok kentine gönderdiğini ifade etti. Kirby, "Askerlerin Vladivostok üzerinden Rus askeri eğitim merkezlerine götürüldüğünü değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu. Bu askerlerin eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından doğrudan cepheye sevk edilmeleri bekleniyor.