MUZLARI 26 GÜN BOYUNCA TAZE TUTUYOR

Muzları taze saklamak artık mümkün! TikTok'ta paylaşılan pratik bir yöntem sayesinde muzlar, 26 gün boyunca sarı ve taptaze kalıyor. İşte muzların ömrünü uzatacak dahiyane saklama hilesi…

Birçok kişi muzları hızla kararıp bozulduğu için israf edebiliyor. TikTok kullanıcısı 'amycrosslegacy' adlı gıda saklama uzmanı, muzları taze tutmak için son derece etkili bir yöntem paylaştı. Amy Cross, muzların kararmasını önlemek için özel bir kavanoz tekniği öneriyor. Bu yöntemde muzlar dilimlenerek cam bir kavanoza konuluyor ve buzdolabında saklanıyor. Böylece muzlar, haftalar boyunca sarı renklerini koruyor.

26 GÜN SONRA HALA TAZE

Amy Cross’un videosunda, 13 Mart'ta satın aldığı muzları kavanoza koyarak 26 gün boyunca sakladığı görülüyor. "Muzları üçe bölüp bir kavanoza koydum ve 12 saat dayanmalarını beklerken 26 gün boyunca tazeliklerini koruduklarını gördüm," diyen Cross, yöntemin etkili olduğunu vurguladı. Kavanozda bekletilen muz dilimleri 26 gün sonra bile kahverengileşmeden taze ve sarı renkte kaldı.

MUZLARIN KESİLMEDEN SAKLANMASI İÇİN İPUÇLARI

Eğer muzları dilimlemeden saklamak istiyorsanız, onları serin, kuru ve ışıktan uzak bir yerde muhafaza etmek öneriliyor. Bu basit önerilerle muzların doğal ömrünü uzatmak mümkün.