ADNAN OKTAR’IN 2 MİLYAR LİRALIK SERVETİ HAZİNEYE GEÇTİ

Adnan Oktar ve örgütünün lüks malikaneleri, araçları ve milyonlarca lira değerindeki malvarlığı devlet hazinesine devredildi. Yargıtay’ın temmuz ayında onadığı karar doğrultusunda Oktar’ın serveti artık devlete geçti.

Adnan Oktar'ın, kurduğu silahlı suç örgütünün en az 2 milyar lira olduğu tahmin edilen malvarlığı, mahkeme sürecinin tamamlanmasıyla Hazine'ye geçti. Oktar’a daha önce, suç örgütü kurma ve yönetme, cinsel saldırı, hürriyeti yoksun kılma ve eğitim öğretim hakkının engellenmesi gibi suçlardan toplamda 8 bin 463 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi de temyiz incelemesini tamamlayarak bu cezayı onadı.

61 LÜKS ARAÇ VE 17 VİLLA DEVLETE GEÇTİ

Oktar ve örgüt üyelerinin kullandığı toplam 61 lüks araç ve 17 villanın da Hazine’ye geçen mallar arasında olduğu belirtildi. Yapılan operasyonlarda örgütün kullandığı milyon dolar değerinde nakit para, değerli taşlar ve fosil koleksiyonları ele geçirilmişti. Bu mal varlıkları, soruşturma ve mahkeme süreçlerinin ardından devlet hazinesine devredildi.

ÖRGÜTÜN 1 MİLYAR DOLARLIK MAL VARLIĞI ORTAYA ÇIKTI

Adnan Oktar’ın sorgusunda ayda yalnızca 3 bin 500 lira geliri olduğunu belirtmesine rağmen, MASAK’ın hazırladığı raporda örgütün toplam mal varlığının 200 milyon dolar değerinde olduğu ifade edilmişti. Mali polisin yaptığı incelemelerde ise banka hesapları, tapu kayıtları ve iş yerlerinin değeri de dahil edilerek, örgütün yönetiminde 1 milyar dolarlık bir servet olduğu belirlendi.