DENİZLİLİ GÜREŞÇİ KIRKPINAR'DA BİRİNCİLİĞİ KIL PAYI KAÇIRDI

Bu yıl 663.'sü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Denizlili sporcu, küçük destede finalde karşılaştığı rakibine yenilerek ikinci oldu.

Edirne Sarayiçi'nde düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri, 4 Temmuz'da ön eleme müsabakaları ile başladı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun Kırkpınar'da format değişikliğine gitmesi nedeniyle tarihinde ilk kez lig usulü puanlamayla sporcuların katılım hakkı elde ettiği organizasyon, dün yapılan müsabakalarla sona erdi. 1361 yılından beri süregelen ve her yıl büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreşçilerin kıyasıya mücadelelerine sahne oldu.

DENİZLİLİ GÜREŞÇİ KIRKPINAR'DA BİRİNCİLİĞİ KIL PAYI KAÇIRDI

Sarayiçi Er Meydanı'ndaki tarihi çayırda yapılan güreşlerde finalde rakibi Mustafa Taş'ı yenen Yusuf Can Zeybek, başpehlivan olurken, Kırkpınar'da üst üste ikinci başpehlivanlığını elde etti. Denizli'den de tarihi yağlı güreşlere katılan sporcular, geleceğin başpehlivanı olma yolunda kıspetleri ile çayırlarda boy gösterdiler. Denizli Büyükşehir ile Pamukkale ve Merkezefendi Belediyesi güreş takımı sporcuları elde ettikleri başarılarla gelecek vadetti.

Merkezefendi Belediyesi Güreş Takımı sporcusu Mahmut Aksungur, 51 kişinin katıldığı deste küçük boyda finale kaldı. Final güreşini Antalya'dan Osman Gökçen ile yapan ve rakibine mağlup olan Acıpayamlı güreşçi Mahmut Aksungur, ikinci oldu.