FARKLAR NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Milyonları ilgilendiren emekli maaşının 12 bin 500’e çıkarılmasını içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu, fark aylık ödemeleri tarihine ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yılın ilk 6 ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli aylıklarına zam yapıldı. Geçtiğimiz hafta TBMM’de görüşülen ve genel kuruldan geçen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece 10 bin TL olan en düşük aylığa 2 bin 500 TL zam yapıldı.

FARKLAR NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu, 12 bin 500 TL olan en düşük emekli maaş farkının ödemelerine ilişkin açıklamada bulundu. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.