MALİYE KAPINIZI MUTLAKA ÇALACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelenin dozunu artıracaklarını belirterek, özellikle çok kazananların dikkatini çekti. Şimşek, "Maliye mutlaka kapınızı çalacak" dedi.

 

KAYIT DIŞI EKONOMİYE SIKI DENETİM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kayıt dışılıkla mücadelenin önemine dikkat çeken Şimşek, gelecek dönemde bu mücadelenin dozunu artıracaklarını vurguladı. Şimşek, "Sektör zikretmem yanlış yerlere çekilir. Bütün sektörler ama özellikle kayıt dışı sektörler, çok kazananlar, Maliye mutlaka kapınızı çalacak" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI İLE UYUM İÇİNDE

Merkez Bankasının enflasyona ilişkin hedef patikasına da değinen Şimşek, bu yıl için belirlenen bandın üst kısmının yüzde 42 olduğunu söyledi. Enerji fiyatlarını Merkez Bankasının hedef patikasının orta noktası olan yüzde 38’e göre artırdıklarını belirten Şimşek, yıllık bazda bu artışların enflasyon patikasıyla uyumlu olduğunu ifade etti. Şimşek, programı Merkez Bankası ile istişare ederek yürüttüklerini ve bu yüzden bir sürpriz yaşanmadığını vurguladı.

MİLLİ GELİRDE ARTIŞ BEKLENTİSİ

Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında da bilgi veren Şimşek, geçen sene kişi başı milli gelirin 13 bin doların üzerinde olduğunu belirtti. Bu yıl milli gelirdeki nominal büyümenin ortalama kur seviyesine bağlı olarak 15 bin doları zorlayacağını ifade eden Şimşek, "Yıl sonu enflasyonunda hedefleri tutturmaya ilişkin bir endişemiz yok, öngörülerimiz doğrultusunda gidiyor. Hedefleri tutturacağız ve bu konuda kararlıyız" dedi.