MECLİSTE EĞİTİM TARTIŞMASI

Merkezefendi Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ramazan Türkaslan, pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında eğitimde sorunların yine devam edeceğini belirtirken, AK Parti Grup Başkan Vekili Tercan Türkmen, meclis toplantısının ilçenin sorunlarını görüşme ve çözme yeri olduğunu söyledi.

Merkezefendi Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı olağan toplantısının birinci birleşimi, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği toplantıda, Eylül ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminin 9 Eylül 2024 Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ramazan Türkaslan, pazartesi günü itibarıyla öğrencilerin okullarına başlayacağını belirterek, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da yine eğitimde sorunların devam edeceğini savundu. Türkaslan, "Ne okullarımız ne de AKP iktidarının 22 yıldır eğitim sisteminde getirdiği durum öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin, eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak. Bu yıl birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencileri, iktidarın çağdaşı eğitim manifestosu olma niteliği taşıyan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile döneme başlıyor. İhtiyaç analizi, pilot çalışması yapılmamış, hazırlık onaylanma süreci katılımcı ve şeffaf bir şekilde yürütülmemiş, kaynakçası bilimsel kaynaklara dayanmayan, tüm uzmanların karşı çıkmasına rağmen onaylanan bu modele karşı partimiz idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı," dedi. Eğitimde tahribat yaratıldığını öne süren Türkaslan, öğretmenlik mesleği kanunun teklifine gösterdikleri başarılı muhalefet neticesinde bunun Ekim ayına ertelendiğini, öğretmen atamaları yapılmadığını savundu, devlet okullarının ailelerden alınan katkı payları sayesinde ayakta kalmaya çalışan adeta özel okullara dönüştüğünü söyledi.

Merkezefendi Belediyesi'nin bu eğitim sisteminin eksikliklerini kendi imkanları dahilinde giderebilmek adına Merkezefendi'deki tüm devlet okullarına her türlü desteği sağladığını dile getiren Türkaslan, ekonomik durumu zayıf olan öğrencilere de burs desteği sağladıklarını kaydetti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Tercan Türkmen de, gündem dışı yapılan konuşmada Merkezefendi ilçesinin sorunları yerine genel siyasi konularda eleştiri yapıldığını belirterek, "Burası Merkezefendi Belediye Meclisi, burada Merkezefendi'nin sorunlarını tartışalım. Merkezefendi'nin sorunlarını görüşmeye ve çözmeye çalıştığımız burası eğitim sistemi ile ilgili sorunların görüşüleceği yer değildir. Pazartesi günü okullar açılıyor, göreceğiz pazartesi günü belediye otobüslerinin hizmetlerini aksatmadan yürütüp yürütmediğini. Çocukları bu kadar düşünüyorsanız önce üzerinize düşen görevleri yerine getirin" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, eğitimin herkesi ilgilendiren genel bir konu olduğunu belirtirken, CHP Grup Başkan Vekili Ramazan Türkaslan da konuştuğu konunun genel bir siyaset olmadığını, tüm halkı ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti. Türkaslan, "Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrı yapın. İlçe sınırları içerisindeki devlet okullarında her ne ad altında olursa olsun velilerden para istenmesin" dedi.