DENİZLİ, OFF-ROAD ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Türkiye Off-Road Şampiyonasının dördüncü ayak yarışları Merkezefendi’deki pistte yapılacak. Etkinlik öncesi araçlarla kent merkezinde kortej düzenlenecek.

Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın dördüncü ayağı 21 Eylül’de Denizli’de gerçekleşecek. İki gün sürecek yarışların ilk günü gerçekleşecek mukavemet etabı Pamukkale ilçesinde düzenlenecek. Pilotlar Merkezefendi’ye bağlı Göveçliik’teki parkurda ise ikinci gün boy gösterecek. 19 Eylül’de yarışlara katılacak araçların oluşturduğu kortej kent merkezinden geçerek etkinliğin tanıtımını yapacak.

Müsabakalarda özel dizayn edilmiş araçlar zorlu parkurlarda yarış severlere heyecanlı dakikalar yaşatacak. Off-road pilotları pist alanında çamur, rampa, çukur ve virajlı yolda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele edecek.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Merkezefendi Off-Road Yarışları'na bugün itibarıyla başlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri off-road yarışlarını pandemi hariç her yıl düzenliyoruz. Bu sporu Merkezefendili ve Denizlili hemşehirlilerimizi sevdirmeye çalışıyoruz. Off-road 7 ayaktan oluşmakta. Bu yıl 4. ayağı Denizli Merkezefendi'miz de yapılacak. Mukavemet etabımız 12 kilometreden ve 4 etaptan oluşmakta. Orman etabımız seyircisiz yapılacak. Seyircili pazar günü yapılacak etabımız 6 kilometreden 3 etaptan oluşuyor. Bu yarışlar ulusal anlamda olduğu için ilçemizin ve şehrimizin tanıtımında birçok etkisinin olduğundan, büyük katma değerinin olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.