ÖZSOY BİRİNCİLİĞİ KAPTIRMADI

Türkiye Off-road Şampiyonası 4. ayak yarışları, Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde gerçekleştirildi. Denizli Offroad Yarışında genel klasmanda Kenan Özsoy yine birinciliği elde etti.

Türkiye Otomobil Sporları'nın (TOSFED) ulusal yarışma programında yer alan ve 2024 PETLAS Türkiye Off-road Şampiyonası'nın 4. ayağı olan Denizli Off-road Yarışı, 20-22 Eylül tarihleri arasında Denizli Doğa Sporları ve 4×4 Off-road Spor Kulübü (DENDOFF) tarafından organize edildi. Merkezefendi Belediyesi, Spor Toto ve ICRYPEX'ın katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonda, 4 farklı kategoride 18 araç ve 36 sporcu iki gün boyunca mücadele etti.

ÖZSOY BİRİNCİLİĞİ KAPTIRMADI

Merkezefendi ilçesinde özel olarak tasarlanmış parkurda gerçekleştirilen parkurda her yıl olduğu gibi bu yıl da offr-oad heyecanı, yarış severleri bir araya getirdi. Pilotlar, özel dizayn edilmiş araçlarıyla zorlu parkurları geçerek yarışmayı tamamlamaya çalıştı. Pilotların en iyi dereceyi elde edebilmek için araçlarıyla büyük bir mücadele verdiği şampiyonada, çamur, rampa, derin çukur ve dar virajlardan oluşan parkurların tamamlaması, yarış severler için de ilgi ile izlendi.

Yarışmalar kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da Yeşil Yayla Mahallesinde bulunan Pamukkale Etabı 4 kez geçilirken, 22 Eylül Pazar günü saat 12.00’da İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında yer alan Merkezefendi Belediyesi Seyirci etabı 3 kez kat edildi. Yarışmalar sonunda İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

Türkiye Off-road Şampiyonası'nın 4. ayağı olan Denizli Off-road Yarışında genel klasmanda pilot Kenan Özsoy ile co-pilot Harun Değnek, Ankara'da yapılan 2. etapta olduğu gibi birincilik kürsüsüne çıktılar.

Diğer yandan genel klasmanda Ergün Çirkin - Batuhan Korkut ikilisi ikinci, Ramazan Karaçelik - Caner Bal ekibi ise üçüncü oldu.

Dört kategoride yapılan yarışlar sonunda S4 klasmanında birinciliği Ramazan Karaçelik - Caner Bal ikilisi elde ederken, S3 klasmanında İsmail Karancı - Murat Karancı, SSV klasmanında Kenan Özsoy - Harun Deynek birinci oldu.