20 BELEDİYEYE SATTILAR

Sokak hayvanlarına mama yetiştiremeyen Merkezefendi Belediyesi kendi mama makinesini üretti. Belediyeyi büyük bir masraftan kurtaran makineler diğer belediyelerin de dikkatini çekti. Belediye kendi atölyesinde ürettiği makineleri diğer belediyelere satmaya başladı. 20’nci makine Altınordu Belediyesi için yola çıktı.

Denizli’deki Merkezefendi Belediyesi ilçedeki sokak hayvanlarına yapılan mama masraflarından kısmak için birkaç yıl önce kendi tesisini kurmaya karar verdi. Oluşturulan atölyede mama üretim makinesi tasarlanarak üretimine geçildi. Diğer yandan kentteki işletmelerden gıda atıkları toplanarak mama üretim sürecine dâhil edildi.

İlk makine Merkezefendi’deki sokak hayvanları için mama üretti. Proje mama giderlerini düşürürken belediyenin de ciddi tasarruf etmesini sağladı.

NAMI HIZLA YAYILDI

Kısa süre içinde Merkezefendi’de başlayan bu proje diğer belediyelerin de dikkatini çekmeyi başardı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden büyükşehir ve il belediyeleri de dahil pek çok heyet tesiste incelemelerde bulundu, mama üretim makineleri hakkında bilgi aldı. Bu ziyaretlerin ardından üretilen makineler talep edilen belediyelere satılmaya başlandı. Bugüne kadar 19 belediyeye makine satan Merkezefendi Belediyesi, 20’nci ürününü Ordu’nun Altınordu Belediyesi’ne teslim edilmek üzere gönderdi.

MAKİNEYİ ALAN BELEDİYELER

Projeden faydalanan ve makinelerden sipariş ederek teslim alan 19 belediye şu şekilde: Turgutlu Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Cide Belediyesi, Kepez Belediyesi, Dazkırı Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Datça Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Ünye Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Safranbolu Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Honaz Belediyesi, Bozkurt Belediyesi, Derince Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA

2019 yılından bu yana üretim odaklı çalıştıklarını kaydeden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Ar-Ge ve İnovasyon Merkezimizde geliştirdiğimiz atık gıdalardan mama üreten makinelerimizi, ülkemizin dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ‘Mama Üretim Makineleri’ projesi ile hem sokak hayvanlarımıza destek oluyoruz hem de ülke genelinde bu makineleri yaygınlaştırmayı sürdürerek önemli bir başarıya imza atıyoruz. Satışlardan elde edilen gelirler ile ilçeye katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Üreten, kazanan ve kazandıkça hizmet eden bir belediye vizyonu ile çalışmaya devam ediyoruz. Tüm Türkiye için üretmeye ve hizmet etmeye durmaksızın devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.