PAMUKKALE’DE EĞİTİM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Pamukkale Belediyesi, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 2 bin 500 öğrenciye 8 ay eğitim yardımı yapacak. Bugün başlayan eğitim yardımı başvuruları 15 Eylül’e kadar devam edecek.

Pamukkale Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısında, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 2 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı yapma kararı alınmıştı. Eğitim yardımı başvuruları 1 Eylül tarihi itibariyle başladı. Başvurular 15 Eylül tarihinde sona erecek. Pamukkale ilçe sınırları içinde ikamet eden, devlet okullarında okuyan, son yıl sınıf tekrarı yapmamış başarılı öğrenciler arasından seçilecek olan 2 bin 500 ortaokul ve lise öğrencisine 8 ay boyunca aylık 700 TL destek sağlanacak.

ÖN BAŞVURU İNTERNETTEN

Vatandaşlar, belediyenin resmi web sitesi olan www.pamukkale.bel.tr adresinde bulunan “Eğitim Yardımı Başvurusu” linkine tıklayarak başvurularını yapabiliyorlar. İnternet üzerinden ön başvuru yapanların, 16 Eylül tarihine kadar istenilen belgeleri Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’nde hizmet veren Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne şahsen teslim etmeleri gerekiyor.

“EĞİTİM YARDIMININ MİKTARINI ARTIRDIK”

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, eğitim alanında verilen destekleri önemsediklerini ifade ederek,“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşmak ancak ve ancak çocuklarımızın eğitimi ile mümkün olacaktır. Pamukkale’mizin yerel yöneticisi olarak, isterdik ki tüm çocuklarımıza ulaşabilelim. İlk görev yılımızda, 8 ay boyunca yapılan eğitim yardımının aylık bütçesini 700 TL’ye çıkardık ve ilçemiz sınırları içinde belirlenen şartları taşıyan toplam 2 bin 500 öğrencimize destek olacağız. Siz vatandaşlarımızla yeni bir yola çıktık. Birlikte daha güzel projelere imza atacağımıza inancımız tam” dedi.