ALZHEİMER HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİLER

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla kortej yürüyüşü yapıldı, ‘Unutmuyoruz, umut oluyoruz’ denilerek farkındalık programı gerçekleştirildi.

21 Eylül Alzheimer Günü nedeniyle Pamukkale’de Alzheimer hastaları, hasta yakınları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Grup Yaşar Saniye Gemici AL önünden Alzheimer Merkezi’ne kadar yürüdü, farkındalık oluşturmaya çalıştı. Merkezde sergi ve müzik dinletilerinin yanı sıra bir de seminer gerçekleşti. Seminerde Alzheimer hastalığında erken teşhisin önemi anlatıldı, beslenmenin hastalıkla ilişkisi masaya yatırıldı.

Programda konuşan Pamukkale Belediye Başkan Vekili Av.Uğur Çizmecioğlu, “Yaş ilerledikçe hepimizin bu hastalığa yakalanma şansı var. Ama biz bu hastalığı ne kadar erken teşhis edersek, hastalık evrelerinin önüne geçmiş oluyoruz. İşte Pamukkale Belediyemizin bu merkezinde, Alzheimer hastalığının evrelerinin ilerlememesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Gayet nezih bir ortamda, değerli eğitmenlerimizin katkılarıyla yaş almış dostlarımızın keyifle eğitim almalarını sağlarken, ailelerine de destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.