PAMUKKALE’YE 4 KARDEŞ GELİYOR

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı, 6 Eylül Cuma günü yapılacak. Toplantıda Burdur, Uşak, Afyonkarahisar ve Hatay’da olmak üzere 4 ilçe belediyesinin kardeş şehir olma teklifi görüşülecek.

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı, 6 Eylül Cuma günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek. Toplantıda, 9 gündem maddesinin görüşülmesi bekleniyor. Gündem maddeleri içerisinde dikkat çekeni ise belediyenin Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından gönderilen 4 ilçe belediyesi ile yapılması planlanan kardeş şehir ilan edilmesi oldu.

Gündem maddesi belediye meclisinde geçmesi takdirde; Burdur’un Yeşilova, Uşak’ın Eşme, Afyonkarahisar’ın Dinar ve Hatay’ın Dörtyol ilçe belediyeleri Pamukkale’nin kardeş belediyesi olacak. Söz konusu gündem maddesi şu şekilde; “Belediye yetki ve sorumluluk alanına giren konularda toplumsal hizmetler, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, turizm, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilerek işbirliği ile hizmet üretilmesi kapsamında 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin gereğince; Belediyemiz ile Burdur İli Yeşilova İlçe Belediye Başkanlığı, Uşak İli Eşme İlçe Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar İli Dinar İlçe Belediye Başkanlığı ve Hatay İli Dörtyol İlçe Belediye Başkanlığı arasında Belediyelerin imkânları ve tabi oldukları mevzuat çerçevesinde karşılıklı işbirliği yapılarak kardeş kent ilişkisi kurulması hakkındaki Kültür İşleri Müdürlüğünün yazısı.”