PAMUKKALE BOŞALIYOR

AK Partili Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Mesut Bayram, “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan resmi kurumlar birer birer Merkezefendi sınırlarına geçiyor. Vatandaşlar gibi resmi kurumlar da göç ediyor. Bu konuda önlem almak için ne gerekiyorsa bir şeyler yapmamız lazım. Bu ilçenin bir merkezini oluşturmamız lazım” dedi.

Pamukkale Belediye Meclisi Eylül ayı 1’inci bileşimi, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un il dışında olması nedeniyle Belediye Meclis Başkan Vekili Özcan Dama başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mesut Bayram, Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan resmi kurumların Merkezefendi ilçesi sınırlarına geçtiğini söyledi.  Bayram; “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan resmi kurumlar birer birer Merkezefendi sınırlarına geçmektedir. Vatandaşlar gibi resmi kurumlar da göç ediyor. Resmi kurumlar, kurulduğu alan ve yer itibariyle çevresini sosyal, kültürel ve ekonomik olarak hareketlilik katar ve canlandırır. Son günlerde İl Emniyet Müdürlüğü binası için yer seçimi yapılmakta hatta Merkezefendi sınırları içerisinde SGK Hastanesi binası karşısındaki Bereketli Karakolu’nun olduğu alan seçilmiştir. Bu konuda belediyemiz, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan bir kurumu daha göndermiştir” dedi.

“BU İLÇENİN MERKEZİNİ OLUŞTURMAMIZ LAZIM”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün de Merkezefendi sınırlarına geçtiğini ifade eden Bayram; “Belediyenin bu konuda hiç mi çalışması yok? Neden kuruluşlar bir bir Merkezefendi’ye geçiyor? İlimizde sivil toplum kuruluşları ile bu ve benzeri konulara sürekli müdahil oluyor. Niye belediyemiz sessiz kalıyor? Çünkü ilçemiz sınırları içerisinde birçok resmi kurum gidiyor. Resmi kurumların ilçemizi terk etmesi üzücü bir durum. Biz de bunun önlemini almamız, ilçemizi hareketlendirmemiz lazım. Pamukkale ilçesinden biraz maddi gücü iyileştiği zaman insanlar, daha yeni imarlar olduğu için Merkezefendi’den daire alıyor ya da o taraflara yatırım yapmaya başlıyor. İlçemiz boşalıyor. Denizli ilinin en kalabalık ilçesi, Merkezefendi’yle yakınlaştı. Bu konuda önlem almak için ne gerekiyorsa bir şeyler yapmamız lazım. Bu ilçenin merkezini oluşturmamız lazım. Bu ilçede iyi bir kentsel dönüşümle göçün geri gelmemesini sağlamamız lazım” şeklinde konuştu.