KİRALAMAK YERİNE SATIN ALIYORLAR

Pamukkale Belediyesi araç yetersizliği nedeniyle Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü filolarını toplam 14 araçla genişletecek. Daha önce kiralama yöntemini kullanan belediye, satın almanın daha ekonomik olacağına karar verdi.

Pamukkale Belediye Meclisi ekim ayı toplantısının ikinci bileşimi, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur başkanlığında yapıldı. Toplantıda belediye hizmetlerinde kullanılmakta olan resmi plakalı araçların yetersizliği nedeniyle, hizmetlerin aksama riski bulunduğu bu nedenle araç alımının gündeme geldiği görüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporda zaman zaman kiralama yöntemi ile araç parkının genişletilerek hizmetlerin aksamadan sürdürüldüğü fakat günün koşullarında satın alma yönteminin kiralama yöntemine göre daha ekonomik olacağı vurgulandı.

Belediye hizmetlerinin aksamadan devam edebilmesi için mecliste oylanan madde, tüm üyelerin onayıyla geçti. Ertemur;  “İnşallah önümüzdeki yılın bütçesinde bu araçları alma şansımız doğar” diye konuştu.

FEN İŞLERİ İLE TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KULLANILACAK

Oy birliğiyle kabul edilen karar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere; greyder, ekskavatör, 4 adet damperli kamyon, kazıcı yükleyici, forklift ile akaryakıt tankeri alımı yapılacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere; 3 adet çöp toplama aracı, yol süpürme aracı ile arazöz alımı yapılacak. Araçların toplu halde veya peyderpey satın alınması bekleniyor.