DENİZLİ’DEN TERÖR POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ
Anahtar Parti Denizli İl Başkanı Demet Özkan Değirmenci, terörle mücadele ve uluslararası politikaları eleştirerek devletin ciddiyetini sorguladı.

Anahtar Parti Denizli İl Başkanı Demet Özkan Değirmenci, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’nin terörle mücadele politikaları, güvenlik stratejileri ve uluslararası ilişkilerdeki tutumunu sert bir dille eleştirdi. Değirmenci, özellikle PYD’nin Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve ABD’nin bu yapıyı destekleyerek Türkiye’nin güvenliğini riske attığını vurguladı.
“PYD ASIL TEHLİKE”
Değirmenci, terörle mücadelede yeni bir döneme işaret etti: “PKK zaten bitmiştir. Ancak tehdit sona ermemiştir. Sınırlarımızın ötesinde PYD üzerinden yeni bir yapı inşa edilmeye çalışılıyor. Devletimiz, milletimiz ve güvenliğimiz açısından asıl tehlike PYD’dir. Türkiye’ye verilmesi gereken silahlar PYD’ye verilmiş, NATO hukuku çiğnenmiştir. ABD, müttefiklik hukukunu ayaklar altına almıştır.”
“ABD BÖLGEYİ PAYLAŞIYOR”
ABD’nin politikalarına sert eleştiriler getiren Değirmenci, şu ifadeleri kullandı: “ABD, Ukrayna’da Zelenski’ye verdiği silahların parasını değerli madenlerden çıkarmaya çalışıyor. Irak’ı işgal ettiğinde petrolü ele geçirdi. Şimdi aynı yöntemi Ortadoğu’da uyguluyor. PYD’yi besleyerek bölgede büyük bir değişimin taşlarını döşüyor. Bu süreçte Türkiye’yi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar.” Değirmenci, sürecin yanlış yönetildiğini ve devletin yeterince kararlı olmadığını belirterek, “Türkiye’nin sınırları altında büyük bir oyun oynanıyor. Şam’ın banliyölerine İsrail ordusu girdi. Golan Tepeleri aşıldı. Mazlum Abdi Amerikan helikopterleriyle Suriye’den Irak’a taşındı. Türkiye’yi bölgesel denklemden çıkararak sınırlarımızın hemen ötesinde bir terör devleti kurma planı adım adım ilerliyor” dedi.
“DEVLET CİDDİYETİ NEREDE?”
Hükümetin terör politikalarındaki tutarsızlığına dikkat çeken Değirmenci, “Dün terörist dediğinizle bugün müzakere yapıyorsunuz. Devlet ciddiyeti bunu kaldırmaz! Terörle mücadele, devletin onurudur. Devlet, millet düşmanlarıyla pazarlık etmez! Devlet, millet düşmanlarına tebessüm etmez! Çocuklarımızın katillerine elçi gönderilmez! Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütleriyle aynı masaya oturamaz!” diye konuştu. Hükümetten net bir tavır beklediklerini ifade ederek, “Bu sürecin sonunda neyin kazanılacağını söyleyin! Millet endişeli. Kamuoyunu teskin edin. Bu gidişatın nereye varacağını açıklayın!” çağrısında bulundu.
“TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ”
Değirmenci, partisinin duruşunu net bir şekilde ortaya koydu: “Biz sadece milletle beraberiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ayakta kalması için mücadele edeceğiz. Devletimizin düşmanlarıyla iş tutmayacağız. Devlet, millet düşmanlarına tebessüm etmez, biz de etmeyeceğiz. Bu milletin hakemi millettir, göreceğiz!” Türkiye’nin geleceğinin tehdit altında olduğunu vurgulayan Değirmenci, “Türk milleti kaygılı. Devlet-millet varlığımızı muhafaza edebilecek miyiz? Sınırlarımızın hemen ötesinde bir terör devleti kurulmasına göz mü yumacağız? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni uluslararası oyunlara feda mı edeceğiz? Biz buradayız, milletimiz bilsin!” diyerek açıklamasını tamamladı.