BAŞKAN KOCABAY’DAN KADINA ŞİDDETE KARŞI ÇAĞRI
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin nedenlerine dikkat çekerek, mücadeleden vazgeçilmeyeceğini vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Mirabel Kardeşlerden bugüne uzanan kadın mücadelesinin önemi vurgulandı ve kadın dayanışmasının en büyük güç olduğu belirtildi.
ŞİDDETİN BOYUTLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Kocabay, OECD verilerine göre Türkiye’nin, kadına yönelik şiddette yüzde 38 oranla OECD ülkeleri arasında birinci sırada olduğunu hatırlattı. Açıklamada, kadınların yalnız bırakıldığı, şiddetin örtbas edildiği ve faillerin korunduğu ifade edildi. Kadın cinayetlerinin ve saldırıların temelinde erkek egemen zihniyetin bulunduğu dile getirildi.
KADINLARIN KARARLILIĞI VURGULANDI
Kocabay, kadınların artık güçsüz bir varlık olarak görülmediğini belirterek, “Biz kadınlar o güçsüzlük masalını paramparça ettik. Sokakta, evde, işte, Meclis’te… Geri adım atmadık, atmayacağız” ifadelerini kullandı. Kadın cinayetlerinde adalet sağlanana kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.
HUKUKİ DÜZENLEMELER VE SİYASİ TAVIR ELE ALINDI
Kocabay açıklamasında, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini ve 6284 sayılı kanunun etkin uygulanmamasını eleştirdi. İktidar temsilcilerinin kadınlara yönelik söylemlerinin şiddet faillerine cesaret verdiği ifade edildi.
SİYAH MEKTUPLAR ÇALIŞMASINA ATIF YAPILDI
CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, Siyah Mektuplar çalışmasında binlerce kadının yaşadıklarını anlattığını belirterek, mektupların iktidara ayna tuttuğunu söyledi. Hiçbir kadın çığlığının artık yok sayılmayacağı vurgulandı.
CHP’NİN TAAHHÜTLERİ AKTARILDI
Kocabay, Genel Başkan Özgür Özel’in sözlerine atıfta bulunarak İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe gireceğini, 6284’ün etkin uygulanacağını, cezasızlığın son bulacağını ve gerçek adaletin sağlanacağını ifade etti. Kadınların örgütlü mücadelesinin süreceği dile getirildi.
Kocabay açıklamasını, “Kadınlar susmuyor, kadınlar direniyor, kadınlar kazanacak. Katledilen tüm kadınların hesabı sorulana kadar da bu mücadele bitmeyecek. Biz kadınlar şiddete mecbur değiliz” sözleriyle tamamladı.




