İRAN’A SALDIRIYI PROTESTO ETTİLER
Vatan Partisi İl Sekreteri Güray Kubilay Gürsoy, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İran’a saldırı Türkiye’ye saldırıdır” ifadesi kullanıldı.
Denizli’de Vatan Partisi üyeleri ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını kınadı. Bir grup partili bugün Gazi Bulvarı üzerinde “İran’a saldırı Türkiye’ye saldırıdır” yazılı pankart ile yürüyüş yaptı. Grup adına Vatan Partisi İl Sekreteri Güray Kubilay Gürsoy açıklamada bulundu.
Gürsoy; ABD ve İsrail’in İran’a saldırı başlattığını belirterek, İran’ın ABD emperyalizmine ve İsrail’e karşı direncinin bölge ülkeleri ve insanlık için olduğunu ifade etti. Açıklamada, ABD’nin saldırganlığının çöküşten kurtulamayacağı savunuldu.
“Türk Milleti İran’ın yanındadır” denilen açıklamada, Türkiye’nin ABD ve İsrail’in saldırganlığına hizmet ettiği öne sürülen İncirlik Hava Üssü ve Kürecik Radar Üssü’nün derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam denetimine alınması ve ABD askerlerinin ülkeden çıkarılması çağrısında bulunuldu. Hükümetin tarihi sorumluluğunun İran’la dayanışma içinde olmak olduğu ifade edildi.
Açıklamada, Türk halkının 1920’lerde emperyalizme karşı mücadele verdiği ve mazlum milletlere umut olduğu belirtilerek, bugün de emperyalizmin açık tehdidi altında olunduğu savunuldu. “Gün emperyalizme karşı birlik olma zamanıdır” denildi.
Vatan Partisi’nin İran’ın yanında olduğu belirtilen açıklamada, ABD ve İsrail Büyükelçilikleri ile Konsoloslukları başta olmak üzere çeşitli alanların İran’la dayanışma alanları olacağı ifade edildi.
Açıklama, “Kahrolsun ABD emperyalizmi, kahrolsun İsrail siyonizmi, yaşasın Türkiye-İran dostluğu” ifadeleriyle sona erdi.




