ÖRGÜT HORZUM’UN ARKASINDA

CHP’de parti organlarının eski ve yeni temsilcileri Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandı. Toplantıdan Özgür Özel ve Ali Osman Horzum’a destek kararı çıktı.

Mutlak butlan kararıyla genel başkanlıktan alınan Özgür Özel ve butlan yönetiminin kararı ile Denizli il başkanlığı görevinden alınan Ali Osman Horzum’a örgüt sahip çıktı.

CHP’de ilçe başkanlarının çağrısı ile önceki dönem il başkanlarından Niyazi Oğuzlar’ın başkanlığında divan oluşturuldu. DBB Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki dünkü buluşmada partide görev yapmış il başkanları, il yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticileri, gençlik ve kadın kollarının başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, eski il genel meclisi üyeleri, CHP’nin diğer organlarında görev yapmış kişiler ve partililer yer aldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından katılımcıların oy birliği ile Özgür Özel ve Ali Osman Horzum’a destek kararı çıktı.

 SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Toplantının ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde ‘örgüt iradesi’ dışında bir kararın bağlayıcı olamayacağı ifade edildi. Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

* Bizler, bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olarak gördük ve mevki ya da makam gözetmeksizin var gücümüzle çalıştık. Ancak Saray’ın talimatlarıyla oluşturulmuş sözde yargı kararlarıyla partimizin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel ve Genel Merkez yönetiminin görevine son verilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Gücünü örgütsel meşruiyet ve toplumsal destekten almayan bir butlan kararıyla partinin Genel Merkez yönetimine getirilen kişi ya da kişilerce Denizli İl Başkanımızın, İl Yönetim Kurulu ile İl Disiplin Kurulu üyelerinin görevden alınması kararını kabul etmiyoruz.

*Denizli örgütü, tüm örgütsel hafızasıyla birlik ve beraberlik içinde, partimize ve ülkemize yönelik her türlü dâhilî ve haricî saldırının karşısındadır ve kararlılıkla karşısında olmaya devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da örgüt iradesini savunmaya, seçilmişlerin hukukunu korumaya ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokratik kimliğine sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

* Ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan çıkabilmesi için Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde açılacak ve bulunacak her yolda onunla birlikte omuz omuza yürüyeceğimizi bildiriyoruz.