ROZETİNİ HORZUM TAKMIŞ

Genel merkez tarafından il başkanı olarak görevlendirilen Ayhan Oran’ın partiye katılımı sırasında rozetini görevden alınan il başkanı Horzum’un taktığı ortaya çıktı.

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki butlan yönetimi dün Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Denizli İl Başkanı olarak eğitimci ve avukat Ayhan Oran’ı görevlendirdi.

Bu görevlendirmeye kısa süre önce görevden alınan Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum başta olmak üzere parti teşkilatlarından büyük tepki yükseldi.

Sosyal medya yeni il başkanını tanımadığını ifade eden CHP’lilerin paylaşımlarıyla doldu. Kendisi de avukat olan Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun; “Kim bu?” diye sordu. Coşkun; “Telefonlar susmuyor, herkes aynı şeyi soruyor. Ben de aynı cevabı veriyorum: Kim bu? İnsan olarak tanımıyorum, meslektaş olarak tanımıyorum, partili olarak tanımıyorum, il başkanı olarak zaten tanımıyorum. Onu oraya atayanı da tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

ROZETİNİ HORZUM TAKMIŞTI

Denizli’de bazı eğitim kurumlarının yanı sıra özel dersler de veren bir öğretmen olarak adını duyuran Oran, sonraki süreçte hukuk fakültesini bitirip, stajını tamamlayarak avukat olarak görev almaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altına 2021 yılında giren Oran’ın üyelik başvurusunu, Ali Osman Horzum’un ilçe başkanlığı döneminde Merkezefendi örgütüne yaptığı ortaya çıktı. Oran’ı partiye kabul eden Horzum’un rozetini de taktığı öğrenildi. Bu anlara ilişkin görseller dünün en fazla paylaşılan fotoğrafı oldu.

KİMSEYLE SORUNUM YOK

Kendisini zor bir sürecin beklediğini bildiğini ifade eden Oran ise denizliyeniolay.com’a yaptığı açıklamada; “Karşı karşıya gelerek, kimseyi kırma niyetimiz yok. Aklı selimle hareket edeceğiz. Benim kimseyle bir sorunum yok” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Ak Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun Oran’ı telefonla arayarak yeni görevi dolayısıyla tebrik ettiği öğrenildi.