HORZUM CHP’DEN İSTİFA EDEMEYECEK!
CHP’nin Denizli’de son seçilmiş il başkanı Ali Osman Horzum partiden istifa edemeyecek. Butlan yönetiminin Horzum hakkında ihraç kararı verdiği ve üyeliğinin düştüğü öğrenildi.
CHP önceki dönem genel başkanı Özgür Özel’in yeni parti ateşini yakmasıyla birlikte CHP’den istifalar art arda gelmeye başladı. Denizli’de kimlerin CHP’de kalacağı, kimlerin istifa edeceği cevabı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Ancak partinin Denizli’deki son seçilmiş il başkanı olan Ali Osman Horzum partisinden istifa edemeyecek.
Mutlak butlan kararının ardından CHP’nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk yaptığı icraatlardan biri Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve yönetim kurulunu görevden almak, Horzum’u kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etmek olmuştu. Kurulun geçtiğimiz hafta Horzum hakkında ihraç kararı verdiği ve parti üyeliğini düşürdüğü öğrenildi.
Yeni parti kurma çalışmalarında aktif bir şekilde yer alan Horzum bu karar nedeniyle CHP’den istifa etmek zorunda kalmayacak.

DENİZLİ’DE 3 BİNDEN FAZLA İSTİFA
Parti kaynakları 27 bin 800 üyesi bulunan Denizli örgütünde, Özgür Özel’in dün TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmanın ardından istifa dalgasının yayıldığını belirtiyor.
Denizli’de yaklaşık 3 bin CHP üyesi e-devlet üzerinden partisinden istifa etti. İstifa edenlerin, istifalarına ilişkin görselleri Horzum ve il yöneticilerine attıkları öğrenildi. Horzum’a saatler içinde binlerce mesaj geldiği ifade ediliyor.

Sosyal medyada istifalarını duyuran isimler arasında eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Kılınç ile belediye başkanı, milletvekili ve il başkanlığı adaylıklarında bulunan Ahmet Divarcı da yer alıyor.




