ROLEX TEPKİSİ İSTİFA GETİRDİ

Ak Parti Denizli Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Mert Çelik, aldığı Rolex hediyenin kamuoyunda tartışmalara neden olmasının ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Ak Parti Denizli Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Mert Çelik yaptığı bir paylaşımda kendisine hediye gelen bir Rolex saat görseline yer vererek “Kıymetli ağabeyim Mehmet Kalyoncu’ya teşekkür ederim” notunu düşmüştü.

Bu paylaşım kısa süre içinde tepkileri de beraberinde getirdi. Sosyal medyada saatin değerinin 1 milyon lirayı bulduğu iddia edildi. Tepkiler yükseldi. Ak Partili bir gencin bir iş insanından yüksek fiyatlı bir hediye alması eleştirildi.

İSİM BENZERLİĞİ VURGUSU

Çelik dün sosyal ağlarda yeni bir paylaşım daha yaptı, partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Paylaşımında kastettiği kişinin tanınmış iş insanı Mehmet Kalyoncu olmadığını belirterek; “Sosyal medyada gündem olan paylaşımım ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. İsim benzerliği nedeniyle yanlış anlaşılmaya sebep olan kişi, İzmir’de iç mimar olarak projelerini yürüttüğüm müteahhit Mehmet Kalyoncu’dur.

Tüm bu gerçeklere rağmen eksik ifademden kaynaklanan bu durumun partime ve inandığım davaya zarar verdiğini üzülerek görüyorum. Bu sebeple yürütmekte olduğum görevimden affımı talep ediyorum. İstemeden de olsa böyle bir yanlış anlaşılmaya mahal verdiğim ve kamuoyunu meşgul ettiğim için herkesten özür ve helallik dilerim” ifadelerini kullandı.

ROLEX TEPKİSİ İSTİFA GETİRDİ

İŞ İNSANI KALYONCU’DAN AÇIKLAMA

Diğer yandan eleştirilerin hedefindeki diğer isim olan iş insan Mehmet Kalyoncu da X’te yaptığı paylaşımda; “Bugün bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, tarafımdan marka bir saat hediye edildiği yönünde haber ve paylaşımlar yer aldığını gördüm.

Paylaşımı yapan kişi, paylaşılan saat ve dolaşımdaki içerikle hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Bahsedilen kişinin benimle aynı isim ve soyismi taşıyan İzmirli bir iş insanı olduğunu öğrendim. Denizli ile tek ilişkim İTÜ Mimarlık’tan arkadaşım İsmail, kendisi Denizlili.

Ayrıca 2024 Ağustos ayından itibaren Kalyon Holding’de İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyeliği dışında herhangi bir sorumluluğum bulunmamaktadır. Kendi işlerime ve projelerime odaklanıyorum” ifadelerini kullandı.