“ÖZGÜR BASININ SUSTURULMASINA KARŞIYIZ”

Yeni Parti Denizli İl Başkanlığı, Halk TV’ye kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Yeni Parti Denizli İl Başkanlığı, Halk TV’nin İstanbul’daki merkez binasına düzenlenen operasyon kapsamında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesine ve televizyon kanalına kayyum atanmasına tepki gösterdi. İl Başkanı Ali Osman Horzum ve parti teşkilatı üyeleri, Atatürk Parkı’nda toplanarak Candoğan Parkı’na yürüdü. Yürüyüşün ardından Candoğan Parkı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına dikkat çekildi.

“ÖZGÜR BASININ SUSTURULMASINA KARŞIYIZ”

HORZUM: “BU ÜLKEDE ADALET İSTİYORUZ”

Basın açıklamasını okuyan Yeni Parti Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Halk TV’ye yönelik operasyonun basın özgürlüğünü hedef aldığını savundu. Türkiye’de muhalif kesimlere yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini öne süren Horzum, finans piyasalarında yaşanan fon skandalına ilişkin iddiaların ise yeterince araştırılmadığını ileri sürdü.

Halk TV’ye yönelik müdahalenin fon skandalının kamuoyunda duyulmasını engellemek amacıyla gerçekleştirildiğini iddia eden Horzum, şunları söyledi: “Biz yurttaşlar olarak bir tek şey istiyoruz: Bu ülkede adalet istiyoruz. Adaletin olduğu yerde ekonomik refah da olur, özgür basın da olur, halk da kimin ne yaptığını net bir şekilde görür. O yüzden özgür basının susturulmasına kesinlikle karşıyız.”

“ÖZGÜR BASININ SUSTURULMASINA KARŞIYIZ”

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ ÇALMAK MI İSTİYORSUNUZ?”

Konuşmasında siyasi gelişmelere ve kayyum uygulamalarına da değinen Horzum, yargı kararları üzerinden iktidara eleştiriler yöneltti. Daha önce bir siyasi partiye kayyum atanmasını da eleştiren Horzum, gençlerin geleceği ve ekonomik sıkıntılar üzerinden iktidara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun sesinin kesilmek istendiğini öne süren Horzum, “Siz bu fon soygunu yolsuzluğu duyulmasın mı istiyorsunuz? Siz cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nun sesini kesmek mi istiyorsunuz? Siz bu gençlerimizin umutlarını, yeşeren umutlarını çalmak mı istiyorsunuz?” sorularını yöneltti. Horzum, mevcut ekonomik koşullara da değinerek vatandaşların yoksulluğa mahkûm edildiğini savundu.

“ÖZGÜR BASININ SUSTURULMASINA KARŞIYIZ”

“YOKSULLUK, DERİN YOKSULLUK OLDU”

İktidarın geçmişte yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele söylemiyle göreve geldiğini belirten Horzum, gelinen noktada sorunların daha da büyüdüğünü ileri sürdü. Horzum, “Üç Y ile geldiniz: Yoksulluk dediniz, yolsuzluk dediniz, yasaklar dediniz. Geldiğimiz noktada yoksulluk, derin yoksulluk oldu” ifadelerini kullandı. Türkiye’de adalet, ekonomik refah ve eşitlik istediklerini vurgulayan Horzum, vatandaşların bu talepler etrafında bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

HORZUM’DAN İKTİDARA HESAP VERME ÇAĞRISI

Halk TV’ye kayyum atanmasına yönelik tepkilerini sürdüren Horzum, yargı kararları, kolluk güçleri ve kayyum uygulamalarıyla halkın sesinin susturulamayacağını savundu. Vatandaşlarla birlikte mücadeleye devam edeceklerini belirten Horzum, iktidarın bir gün uygulamalarından dolayı hesap vereceğini ifade etti. Horzum, “Halkın umutlarını yeşertmeye, halkımızla el ele, kol kola, omuz omuza vermeye devam edeceğiz” dedi.