ARPACI: GENÇLERLE BİRLİKTE KAZANIYORUZ

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, "Gençliğin Yüzleri" programında gençlerle bir araya geldi Söyleşide kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Arpacı, " Türkiye'de bir korku imparatorluğu var. Kimse kendisini özgür hissedip, fikirlerini rahatça söyleyemiyor. Oysa özellikle gençlik özgürleşmeli ancak bu şekilde ilerleyebiliriz. Millet İttifakı olarak 14 Mayıs'ta gençlerle birlikte kazanacağız" dedi.

Gençliğin Yüzleri programı kapsamında genç seçmenlerle buluşan CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı , gençliğin,Türkiye'nin geleceği olduğuna vurgu yaptı.  Arpacı, "Bizim bu geleceğe sahip çıkmamız gerekiyor. Ancak bugün ülkemizde  gençlerin yüzde 25'i ne eğitimde ne de istihdamda var. Öğrencilerin  yüzde 48'i üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimine devam edemiyor.  Yani gençler sahipsiz bırakılmış " dedi.

Söyleşide, nitelikli eğitim, siyasi katılım, temel ihtiyaçlara erişim ve genç işsizliği konularında düşüncelerini ifade eden  Arpacı, "Eğitim düzeyinin artmasından rahatsız olan bir iktidar var. Bu nedenle,  ilköğretimden üniversiteye kadar sorunlarla dolu bir alan var karşımızda. Bu nedenle de gençleri Türkiye'de tutamıyoruz. Biz gençlerimizin Türkiye'de kalmak isteyecekleri ortamı inşa edeceğiz" diye konuştu

ŞEREF ARPACI

LİYAKATI GETİRECEĞİZ

Liyakatın en önemli sorunlardan  biri olduğuna da dikkat çeken Şeref Arpacı,   " İktidar, mülakatı kaldıracağız diye açıklama yapıyor. Biz de, 21 yıldır neden yapmadınız? Neden yıllardır sınavlarda başarılı olan gençlerimizi mülakatlarla elediniz?  diye soruyoruz. Biz bu ülkeye liyakati getirerek gençlerimizin önünü açacağız" dedi.

YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Barınmanın günümüzde temel bir hak olduğunu söyleyen Arpacı, "Biz,Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerde okuyan gençlerimizin barınma sorununu ortadan kaldıracağız. Bir öğrencimiz bile açıkta kalmayacak şekilde yurtlarımızı süratle yapacağız" şeklinde konuştu. Devlet Planlama Teşkilatının kapatılmasını da eleştiren CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, " Bu ülkede en önemli sorun, planlama olmamasıdır. Devlet Planlama Teşkilatının kapatılması bugünkü istihdam politikalarındaki başarısızlığın sebeplerinden biridir.  Biz, ekonomiden istihdama, nitelikli eğitimden sağlığa kadar her alanda ciddi bir planlama ile  gençlerimizin her alanda yaşadığı belirsizliği ortadan kaldıracağız" dedi.