DENİZLİ İL SEÇİM KURULU’NDAN GAMER’A RET

​​​​​​​CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı’nın GAMER üzerinden Denizli İl Seçim Kurulu’nda birleştirme tutanaklarının düzenlemesi aşamasına katılmak için bir valilik personelini görevlendirmek istediğini, YSK’nın bu talebi reddettiğini açıkladı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Milletvekili seçimleri öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçim sonuçlarını edinmeye çalıştığı iddialarına yenisi eklendi.

Daha önce bakanlığa bağlı GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) Yazılımı Projesi ile Yüksek Seçim Kurulu’nun elektronik sistemine giriş izni istendiği ve YSK’nın izin vermediği iddia edilmiş sonraki süreçte bakanlığın sandık kurullarından polisler aracılığı ile ıslak imzalı tutanakları alması gündeme getirilmiş ve tepki çekmişti.

DENİZLİ İL SEÇİM KURULU REDDETTİ

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanlığı’nın bu kez Denizli İl Seçim Kurulu’nda birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında bir valilik personelini görevlendirmek istediğini, bu amaçla yapılan başvurunun Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini duyurdu.

GAMER’in alt birimlere ‘Seçim Güvenliği’ başlığı ile gönderdiği bir yazının görselini paylaşımına iliştiren Erkek; “İçişleri Bakanı GAMER üzerinden hukuksuzlukta ve yetkisi olmadığı halde seçim işlerine karışmakta ısrar ediyor. Denizli İl Seçim Kurulunda birleştirme tutanaklarının düzenlenmesi aşamasında, bir valilik personelinin görevlendirilmesi talebi de YSK tarafından oy birliğiyle reddedildi. Uyarmaya devam ediyoruz. Kanunsuz emir verenler ve bu emirleri uygulayanlar hesap verecek!” ifadelerini kullandı.