KEMAL BEY YÜZDE 53 İLE ALACAK

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçiminde yüzde 53'ün üzerinde oy alarak ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğini söylerken, Millet İttifakı CHP Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün de seçilirse Denizli'yi tarımda, tekstilde ve turizmde Türkiye'nin ilk 5 şehri içine katabilmek için mücadele vereceklerini kaydetti.

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Denizli'ye gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün ile Denizli Eski Emniyet Müdürü Gelecek Partisi Kurucusu Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Millet İttifakı CHP Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, yaptığı konuşmada, bütün seçimlere giderken hep ortak sözün 'bu tarihimizin en önemli seçimi' diye söylendiğine işaret ederek, "Kaybetmek istemeyen iktidar en fazla bunu kullanır. Benden daha iyisi yoktur, bu tarihi bir seçim, ben kaybedersem perişan olacaksınız diye söylenir durur. Ama gerçekten bu seçim iktidar için değil ama ülke için köprüden önceki son çıkış. Onun için gerçekten iki günümüz kaldı, pazar günü millet iradesini ortaya koyacak, yolunu çizecek.

“ORTAK AKLI BU SEÇİMDE GERİ ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Anadolu'da millet iradesine dair dip dalganın olduğunu dile getiren Üstün, "Bir sene önce 200 liramızı alıp pazara gittiğimiz zaman esnaf bozmakta zorlanıyordu. Şimdi 20 lira değerine düştü. Şu anda markete gidip pazara gidip de bunu hissetmeyen vatandaşımız yok. Hayat pahalılığı da yoksulluk da fakirlik de parti ayrımı yapmıyor.

Biz rahmetli Atatürk'ün 100 yıl önce bize verdiği yetkileri 2018’de maalesef tersine çevirdik bir kişiye verdik. Biz ortak aklı kullanalım derken bir kişinin 85 milyonun aklını kullanacak hale getirdik. O yetkileri bu seçimde geri almaya çalışacağız, amacımız hedefimiz bu. İnşallah millet olarak bunu başaracağız. Çünkü tek akılla yapılan işlerde şu dört yılda şahit oldu ki bu milletin huzura kavuşmak ihtimali imkanı yoktur. Cumhurun başının 85 milyonu kardeş olarak görmesi lazım. Yakasında partisinin rozetini takan Cumhurbaşkanı, milletin tamamını kucaklayamaz." dedi.

“VATANDAŞIN EN BÜYÜK MUHALEFETİ CÜZDANIDIR”

Millet İttifakı adayları Sema Silkin Ün'e destek isteyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, "Denizli için önemli hizmetleri hayata geçirebilmek için Sema Hanım’ın Ankara’ya gitmesinin yanında millet ittifakının da mecliste çoğunluğu olması ve Kemal Bey’in seçimi kazanması lazım" ifadelerine yer verdi.

Seçim sonucuna dair "ülke bölünecek", " vatan elden gidecek" gibi algıların çok yanlış olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye de yıkmaya da kimsenin gücünün yetmeyeceğini, vurgulayan Feramuz Üstün, "Hep beraber kenetleneceğiz. Bizi bizden daha fazla sevecek kimse yok. El ele verip, kol kola memleketi şahlandıracağız. Liderler kenetlendiğinde millet de kenetlenir. Bu ülkede güven ortamı oluşturulacak, 1 yıl içerisinde birçok şey yoluna girecek. 14 Mayıs’ta vatandaşımız önce elini cebine atsın. Vatandaşın en büyük muhalefeti cüzdanıdır. Bu gerçeği gördüğünde işte o zaman Millet İttifakı’na desteğini mutlaka verecektir" dedi.

“KEMAL BEY YÜZDE 53 İLE ALACAK”

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin seçime günler kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Üstün, "Sayın İnce'ye yapılanlar ahlaksızlıktır. Tasvip etmek mümkün değil. 'Daha iyisini yapacağım' diyen insana saygı duymak gerekir. Kimsenin iradesi cebimizde değil. Muharrem Bey'in adaylıktan çekilmesiyle oyların çoğunun Kemal Bey'e geleceğini düşünüyoruz. Yüzde 53'ün üzerinde bir oyla ilk turda Kemal Bey seçimi alacaktır. Biz ikinci tura kalmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

“DENİZLİ ‘PAKET PROGRAM’ BİR ŞEHİR”

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir ise 2014-2019 yılları arasında görev yaptığı Denizli'den övgüyle bahsettiği konuşmasında "Denizli benim yuvam, evim. Ekmeğini yiyip havasını teneffüs ettiğimiz bir il. Denizli sevda ve üretim şehri. Denizli demokratların, özgürlüklerin, kendi değerlerine sahip olanların, çağdaşlığı sırtında taşıyan bir şehir. Denizli tabiri caiz ise 'paket program' bir şehir. 3,5 milyar doları aşan ihracatı, tekstil, tarım, bakır sanayisi, kablo sanayisiyle dünyanın en önemli yerlerinden birisi" diye konuştu.