DENİZLİ'DE OY KULLANMA BAŞLADI

Denizli’de 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma işlemi saat 08.00’de başladı. Denizliler sabah erken saatlerden itibaren sandık başına giderek oylarını kullanmaya başladı. Denizli’de 2 bin 549 sandıkta 794 bin 514 seçmen oy kullanacak.

Osman Nuri BOYACI

Kent merkezi ve 19 ilçede oy kullanma işlemi saat 08.00 başlarken, vatandaşlar seçime yoğun ilgi gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren sandık başlarında oy kullanmak için kuyruklar oluşturdu. Seçimin ilk saatleri sakin bir havada geçerken, Merkezefendi’de bir sandıkta sandık kurulunun oy kullanma saati gelmesine rağmen hazırlıklarını tamamlayamaması üzerine oy kullanma işleminin 15 dakika geç başlatıldığı öğrenildi.  Gecikme ile ilgili CHP’nin itirazı üzerine tutanak tutuldu.  Partilerin seçim görevlileri de oy kullanma merkezlerinde gelen seçmenlerle ilgilenerek yardımcı oluyor.

DENİZLİ'DE OY KULLANMA BAŞLADI

ÇAMELİ’DE DE SAKİN GEÇİYOR

Denizli’nin Çameli ilçesinde seçmenler, sabah saat 08.00’de oy verme kabinlerinin kurulduğu noktalara giderek 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini seçmek için ilk oylarını sandığa atmaya başladı. Erken saatte okullara gelen vatandaşlar, yoğunluk oluşturmaya başlarken, oy kullanma işlemi ise saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için oylarımızı kullandık. Vatanımız ve milletimize hayırlı olsunOy kullanan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli’de seçmen sayısı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine göre yüzde 5.32 artarak 794 bin 714'e yükseldi. Seçmenlerin oy kullanacağı sandık sayısı da 2 bin 459 olarak açıklandı. Bugün sandık başına gidecek seçmenlerin yüzde 7.2'sini ilk kez oy kullanacak olan 57 bin 124 genç seçmen oluşturuyor.

DENİZLİ'DE OY KULLANMA BAŞLADI