İŞTE DENİZLİ’NİN MİLLETVEKİLLERİ

13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Denizli’yi TBMM’de temsil edecek milletvekilleri belli oldu.

13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Denizli’de kurulan 2 bin 459 sandıkta 794 bin 714 seçmen oy kullandı. Seçimin kesin olmayan sonuçlara göre Denizli’de AK Parti aldığı yüzde 33,73’lük oy oranı ile 3, CHP aldığı yüzde 32,1’lik oy oranı ile 3 ve İYİ Parti’de aldığı 14,29’luk oy oranıyla 1 milletvekili çıkardı.

 AK Parti’den mevcut 4 vekilden, Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, CHP’den ise Gülizar Biçer Karaca, Şeref Arpacı, Sema Silkin Ün, İYİ Parti’den ise Yasin Öztürk, Denizli Milletvekili oldu. CHP’den Şeref Arpacı ve Sema Silkin Ün, Denizli’yi TBMM’de ilk kez temsil edecek.

cahit özkan

CAHİT ÖZKAN KİMDİR?

2015 yılından milletvekili olarak Denizli’den seçilen Cahit Özkan 2018 - 2022 yılları arasında AK Parti Grup Başkan Vekilliği yapmıştır. Üçüncü kez milletvekili olarak seçilen avukat Özkan, 21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilen AK Parti Üçüncü Olağanüstü Kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi seçilmiştir.

şahin tin

ŞAHİN TİN KİMDİR?

Sanayici ve iş insanı olan Şahin Tin 2015 yılında milletvekili olarak Denizli’den seçilmiştir. Öncesinde AK Parti Denizli İl Başkanı görevini sürdüren Tin, milletvekili seçilmeden önce kentte çeşitli sivil toplum faaliyetlerinde bulunmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ise 26. dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip üyesi olarak görev yapmış ve Türkiye-Senegal Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

nilgün ök

NİLGÜN ÖK KİMDİR?

İş insanı olan Nilgün Ök, 2019’da Denizli’den milletvekili olarak seçilmiştir. 2009-2014 yılları arasında Denizli Belediye Meclisi Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı, AR-GE Bölümü Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. AK Parti’den Milletvekili seçilmeden önce Denizli’de iş dünyasındaki kadınlarla ilgili sivil toplum faaliyetlerinde bulunmuştur.

gülizar biçer karaca

GÜLİZAR BİÇER KARACA KİMDİR?

Avukat Gülizar Biçer Karaca, 2015 yılında Denizli’den milletvekili seçilmiştir. Denizli’de daha önce Baro Genel Sekreterliği, dernek başkanlığı, belediye meclis üyeliği gibi görevler üstlenmiştir. Karaca, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Karaca, üçüncü kez milletvekili şeçildi.

13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Denizli’yi TBMM’de temsil edecek milletvekilleri belli oldu.

ŞEREF ARPACI KİMDİR?

İş insanı Şeref Arpacı, tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor.  Denizli’de iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu iş insanı yer aldı, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 14 Mayıs seçimleri ile siyasete Denizli CHP’den aday olarak girdi.

sema silkin ün

SEMA SİLKİN ÜN KİMDİR?

Aslen Çankırılı olan ancak evliliği dolayısıyla Denizli’ye gelen Sema Silkin Ün Gelecek Partilidir. İttifak dolayısıyla CHP sıralarından 2023’te milletvekili seçilmiştir. Ün daha önce birçok sivil toplum kuruluşunda faaliyet yürütmüş, AK Parti içerisinde aktif siyaset yapmış ve Cumhurbaşkanı Danışmanlığı görevlerini sürdürmüştür.

yasin öztürk

YASİN ÖZTÜRK KİMDİR?

Makine mühendisi olan Öztürk, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu İl Başkanı görevini sürdürmüştür. 2019’da Denizli Milletvekili seçilen Yasin Öztürk, 14 Mayıs seçimlerinde yeniden milletvekili seçilmiştir.