ERÇELEBİ SEÇİLEMEDİ KAVAF TEKRAR MECLİS'TE

Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan ve AK Parti listesinden milletvekili adayı gösterilen Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi seçilemezken, bir diğer Denizlili isim olan Selma Aliye Kavaf, Manisa'dan CHP milletvekili oldu.

Denizli'den geçmişte milletvekilliği yapan isimlerden Hasan Erçelebi ve Selma Aliye Kavaf, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine başka illerden ve başka parti listelerinden milletvekili adayı olarak girdiler.

Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti İstanbul 2. Bölge'de 4. sıradan aday gösterildiği seçimde resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilirken, Denizlili siyasetçi DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ise Ankara 1. Bölge'de 9. sıradan aday olduğu seçimde milletvekili listesine giremedi.

KAVAF TEKRAR MİLLETVEKİLİ

Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA Partisi) kurucu üyeleri arasında yer alan ve partide Sosyal Politikalar Başkanı olan Selma Aliye Kavaf ise, CHP listelerinden seçime katıldı.

AK Parti'de Kadın Kolları Başkanlığı ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan DEVA Partisi Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf, CHP'nin Manisa 4. sıra adayı olarak girdiği seçimde milletvekili seçildi.