CHP’Lİ KARACA: İKİNCİ TURDA KAZANACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Karaca, “Honaz’da İstanbul’da nasıl başardıysak ikinci turda kazanacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ikinci tur seçimlerinde vatandaşların Cumhurbaşkanı  Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na kulak vermelerini istedi. Karaca, “14 Mayıs’ta halkımız sandıklara giderek oyunu kullandı. Yol arkadaşlarım vatandaşımızın oyuna sahip çıkmak için büyük özveriyle sahada ve sandıkta çalıştı, oylarımıza kararlılıkla sahip çıktık. Baharı getirmek için mücadeleden vazgeçmek yok. Nasıl Honaz’da başardıysak, nasıl İstanbul’da başardıysak ikinci turda mutlaka yine başaracağız. Vazgeçmeyeceğiz. Kazanacağız. Haydi tekrar başlıyoruz” diye konuştu.

“BİZ BU VATANI SOKAKTA BULMADIK”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye İçin Karar Ver” videosunu paylaşan Gülizar Biçer Karaca, ikinci turda sandıklarda yoğun katılımla Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacaklarını vurgularken, göçmen politikası başta olmak üzere, ülkenin temel sorunlarını çözeceklerini ve yol haritalarının hazır olduğunu ifade etti. Karaca, ‘Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bugün 10 milyon düzensiz mülteciyi içimize sokan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız. ‘Sınır namustur’, böyle söyledik; namusumuzu korumaktan aciz, her gün akın akın damarlarımıza sızan bu insan selini seyreden, yarın bir gün 10 milyondan 30 milyona çıkıp bekamızı tehdit edecek bu mülteci akını karşısında, ithal oy ümidi uğruna kılını kıpırdatmayanlara vatanımızı bırakmayacağız" Toplumun her kesiminden karşılık bulan bu çıkış ülkemiz için sorunların çözümünün anahtarıdır” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkı kandırmak isteyenlere, kadını “sahiplendireceğiz” diyen, eşya gibi gören zihniyete dikkat çekmesinin çok kritik olduğunu, her bir yurttaşın bilmesi için çalışacaklarını söyleyen CHP’li Karaca, "Kadınlara eşya gibi bakıp, onları sahiplendireceğini söyleyenlere, kadınları domuz bağı ile katledenlere, küçücük çocuklara, evlatlarımıza göz koyanlara vatanımızı bırakmayacağız” dedi.

 “VATANINI SEVEN SANDIĞA”

Karaca açıklamasının sonunda seçmenlere sandığa gitme çağrısı yaparak,“Vatanını seven sandığa gelsin. Bu vatanın gerçek sevdalıları, bedel ödeyenler; türlü yalanlarla, yanlış algılarla sureti muhalefetten görünenlerle sizi oyalamak istiyorlar. Ve siz gençler; ayağa kalkın ayağa, ölü toprağını atın üstünüzden. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız” diye konuştu.