VATAN PARTİSİ, İKİNCİ TURDA ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEK

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde parti olarak Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu’nun 17 Mayıs günü toplanarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin karar aldığını belirterek, kararlarında esas etkenin emperyalizme karşı mücadele ve üretim devrimi perspektifi olduğunu söyledi. Çobanoğlu, “Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı İkinci Tur siyasetini her zaman gibi emperyalizme karşı bağımsızlık ve üretim devrimi mevzisinden belirliyor. Bugün Türkiye, ekonomide, güvenlikte ve kültürel alanda Batılı emperyalistlerin dayatmalarına karşı direnme ve özellikle ABD-İsrail eksenli tehditlere karşı hem içerde hem sınır ötesinde silahlı mücadele sürecindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’nin ve İsrail’in Türkiye’yi hedef alan projesinde alet rolünü üstlendiğini ileri süren Çobanoğlu, “Kılıçdaroğlu, milli devleti ve Türk Ordusunu tasfiye, küresel finans merkezlerine kölelik, kültürel çürüme, 15-16 Temmuz’un intikamını alma ve kaos programının adayıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise, düşman ile dost arasındaki denge siyasetine ve ekonomideki Batı denetimindeki yalpalamalarına karşın, emperyalist planların hedefindedir; bu bağlamda Türkiye cephesindedir” açıklamasını yaptı.

Var olan iki seçenek karşısında tarafsız kalmanın emperyalist plana hizmet edeceğini söyleyen Çobanoğlu, “ Güçlü devlet, üreten millet hedefine ilerleme stratejisinin 28 Mayıs durağındayız. İki seçenekli seçim koşulunda, halkımızı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeye çağırıyoruz” dedi.