MECLİSİN İLK MADDESİ TAŞERON İŞÇİYE KADRO OLACAK

Türkiye'deki yaklaşık 100 bin taşeron işçinin kadroya alınması için adımlar atılıyor. Yeni Meclis döneminin başlamasıyla birlikte taşeron işçilere kadro düzenlemesi gündeme gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre, taşeron işçilere kadro düzenlemesindeki çalışmalar son aşamaya geldi. Bakan Bilgin, bu düzenlemenin yakın zamanda hayata geçirileceğini belirtti.

Türkiye, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine giderken, seçim sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemi de yoğun. Ayrıca, maaş düzenlemeleri ve yaklaşık 100 bin taşeron işçinin kadroya alınması da yeni Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçilere kadro düzenlemesine ilişkin çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını belirtti. "80 bin civarında taşeron işçimiz vardı, bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine başvurmasıyla bu sayı 100 bine çıktı. Bu sorunu da çözeceğiz." dedi.

Yasal Mevzuatta Reform Gerekiyor

Bakan Bilgin, toplu sözleşme, iş kanunu ve sendika kanunu gibi çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu belirtti. Bilgin, bu reforma dair hazırlıkların tamamlandığını ve önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini ifade etti.

Yeni Meclis Dönemi Yakında Başlıyor

Yeni Meclis dönemi, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarının ilanı sonrası başlayacak. TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğü gereğince, Yüksek Seçim Kurulu'nun genel seçim kesin sonuçlarını ilanının ardından üçüncü gün saat 14.00'te toplanacak.