ÖZDAĞ, KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERECEK

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi'nde yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir metin de hazırlandı, Genel Başkan'ın da imza attığı metin, o metni basın mensuplarıyla da paylaşacağız. Türkiye'nin geleceği, huzurlu bir ülke olması açısından her bir genel başkana, siyasal partiye sorumluluklar düşüyor. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak bir araya geldik, oturduk, konuştuk. Güzel sonuçlar elde edildi. Ev sahipliği yaptığı için Genel Başkan ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Umarım Türkiye güzel günlere gebe zaten, seçimden sonra Türkiye'yi huzura kavuşturacak adımları kararlılıkla atacağız” dedi.

Partililelerin ve vatandaşların "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Birleşe birleşe kazanacağız sloganı da fena değil" diye konuştu.

TÜRKİYE 13 MİLYON SIĞINMACI İLE FAKİRLİKTEN KURTULAMAZ

Özdağ ise,"Türkiye'nin en önemli sorununun 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkını fakirlikten kurtaramayız, kiraların yükselmesini engelleyemeyiz, vatandaşlık satarak Türk halkının gayrimenkul almasını rahatlıkla sağlayamayız. Sokaklarda güvenliği sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız. Nasıl bir yüzücünün bacaklarına yirmişer kilo demir bağlarsanız ne kadar iyi bir yüzücü olursa olsun yüzemez ise, bir ülke de 13 milyon sığınmacı ile ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz. Bundan dolayı 14 Mayıs seçimlerine giderken Türk halkından biz Zafer Partisi olarak sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulmuş olması, medyada uygulanan ambargo vatandaşımıza yeterince erişmemizi engelledi” açıklamasını yaptı.

FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK

Birinci turun sonunda ortaya çıkan siyasi görünümün iki adayın 28 Mayıs'ta ikinci tur için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturduğuna işaret eden Özdağ, "AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sorduk, bizden destek istediler 'Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?' diye sorduk. Anlattıkları sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük. Kemal Bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. Bu politikanın detaylarını konuştuk. Ve Zafer Partisi'nin önermiş olduğu bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun, insan haklarını gözeten, dönen Suriyelilerin Suriye'de güvenliğini sağlayacak ama Türk ekonomisinin üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan çözecek bir model üzerinde kendisi ile fikir birliğine vardık. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun. Bütün seçmenlere çağrım şu. Eğer annelerinizden ve babanızdan Türkiye'yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, Türkiye'nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, göçmenistan olmasını istemiyorsanız, çocuklarınızı sokağa güven içinde yollamak istiyorsanız 28 Mayıs'taki seçimlerde 13 milyon sığınmacıyı vatanına gönderecek politikalara destek verin, Kılıçdaroğlu'na oy verin" diye konuştu.