YSK BAŞKANI’NDAN YAYIN YASAĞI AÇIKLAMASI

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarının yayın yasağının ne zaman sona ereceği hakkında bilgi verdi.

SELAMİ AYDIN

YSK Başkanı Ahmet Yener, son dakika gelişmelerini paylaştı ve ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yener, seçim sürecinin sorunsuz geçtiğini belirtirken, seçim sonuçlarının yayın yasağının ne zaman sona ereceği hakkında da bilgi verdi.

İKİNCİ TUR SEÇİMLERİNDE SORUN YOK

Yener, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirtti. Seçimlerin, hem yurt içinde hem de yurt dışında, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

SEÇİM SONUÇLARININ DAHA ERKEN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

YSK Başkanı, 14 Mayıs'ta düzenlenen ve cumhurbaşkanı adayları ile 24 siyasi partinin katıldığı ilk tur seçimlerinden farklı olarak, ikinci tur seçimlerde sadece cumhurbaşkanı adaylarının yarıştığını belirtti. Bu sebeple, seçim sonuçlarının daha erken açıklanacağını tahmin ettiklerini belirtti.

YAYIN YASAĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Ahmet Yener, seçim sonuçları hakkında yayın yasağının ne zaman kalkacağı hakkında da açıklama yaptı. Yener, Kurul'un saat 17.00'den sonra yaptığı değerlendirmeye bağlı olarak, yayın yasağının ne zaman kaldırılacağını belirleyeceklerini ifade etti. Yener, eğer yasağı daha erken kaldırırlarsa, bu durumu halkla paylaşacaklarını belirtti.