SANDIKLAR AÇILIYOR

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk defa yapılan ikinci turu için Türkiye genelinde sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00 itibariyle sona erdi. 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için ikinci kez sandık başına giden seçmenin kararı merekla bekleniyor.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçilmek için yeterli yüzde 50 artı 1 oy sayısına ulaşamaması nedeniyle Türkiye, ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için iki hafta sonra tekrar sandığa gitti.
Denizli'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için kurulan 2 bin 461 sandıkta 795 bin 283 seçmen oylarını kullandı. Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00 itibariyle sona erdi. Oy verme işlemlerinin ardından sandık kurullarınca sandıklar açılarak tasnifi yapılan oyların sayımına geçildi. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin hazırlanan sandık sonuç tutanakları ilçe seçim kurullarına ulaştırılacak. YSK tarafından yayın yasağının kaldırılmasının ardından sonuçlar açıklanmayabaşlanacak.

SANDIKLAR AÇILIYOR