YENİ KABİNEDE KİMLER OLACAK?

28 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı olarak seçildi. Seçim sonuçlarından sonra tüm dikkatler, yeni kabineye yönelmiş durumda. Beklentiler, Cuma veya Cumartesi günü açıklanacak olan yeni kabinede Erdoğan'ın yeni isimlere yer vereceği yönünde.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında, yeni kabine için kulislerde pek çok isim konuşulmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında mevcut kabinedeki tüm isimlerin milletvekili seçilmesi sebebiyle, Erdoğan'ın kabinesinde yeni yüzlerin yer alması bekleniyor.

 Şimşek Ekonomi Bakanı olacak mı?

Seçimlerin öncesinde ve sonrasında Mehmet Şimşek'in Ekonomi Bakanı olarak atanabileceği konuşulurken, yeni kabine hakkındaki kulis bilgileri dikkat çekmeye devam ediyor. Milletvekili adayı olmayan mevcut Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine yeni bir isim gelebilir. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar'ın Sağlık Bakanı olabileceği iddia ediliyor. Ünüvar, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'nda da yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı için Hacımüftüoğlu'nun adı geçiyor

Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun, İçişleri Bakanı olarak atanabileceği konuşuluyor. Efkan Ala'nın ismi de bakanlık için geçiyor. Bu durum, yeni kabinedeki sürpriz isimler hakkındaki beklentileri artırıyor.