CHP’Lİ KARACA: DENİZLİ’NİN KAZANINI MİLLET İTTİFAKI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada Denizli’ de kazananın Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Karaca, “Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir başarı elde etmiştir. Bu sonuçlar 9 ay sonra yapılacak yerel seçimler için bir göstergedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca,  2018 seçimlerinde Denizli’de sekiz olan milletvekilinden üçünü elde ettiklerini söyleyerek, “Bu seçimde Denizli milletvekili sayısı 7’ye düşmüş olmasına rağmen milletvekili sayımızı koruduk, tek olan sayımızı 3’e çıkardık. Yüzde 32,1’lik oranla 2018 seçimlerinde 192 bin olan oyumuzu, bu kez 228 bine çıkardık. Denizlimizi TBMM’de 3 milletvekili olarak hemşehrilerimizin takdiriyle temsil edeceğiz. Millet İttifakı 4-3 yarışı galip bitirmiştir. Bu başarıyla aslında Denizli halkı kazanmıştır” dedi.

DENİZLİ'DE SEÇİMİNİ KILIÇDAROĞLU KAZANDI 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda Millet İttifakı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun  yüzde 48.36’lık oranla geçerli oyların 344 bin 507’sini alarak Denizli’de ilk sıraya yerleştiğini, ikinci turda yüzde 52.99 oran ile 367 bin 447 oy aya çıkardığına vurgu yapan Karaca, “Açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Acıpayam, Babadağ, Baklan, Beyağaç, Çameli, Çivril, Kale, Serinhisar ve Tavas olmak üzere 9 ilçede seçimi önde tamamlarken; Kılıçdaroğlu ise merkez ilçeler Merkezefendi ve Pamukkale'nin yanı sıra Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Güney, Honaz ve Sarayköy ilçeleri olmak üzere 10 merkezde yarışı önde bitirmiştir. Bu da başta CHP olmak üzere Millet İttifakı bileşenlerinin ve bizi destekleyen hemşehrilerimizin başarısıdır” diye konuştu.

BAŞARIMIZ YEREL SEÇİMİN HABERCİSİ

Cumhur İttifakı’nın 28 Mayıs’ta da ilk turdaki gibi ikinci sıraya gerilediğini, AK Parti’nin oylarını geçen seçime göre 40 bine yakın azaldığını,  milletvekili sayısı 4’ten 3’e düştüğünü ifade eden Karaca, “Tüm bu yaşananlar ve Denizli sonuçları, 9 ay sonra yapılacak yerel seçimler için bir göstergedir. Denizli’de şu anda 5 olan CHP’li belediye başkanlığı sayımızı 20’ye çıkaracağız. 19 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni biz kazanacağız. Alınan bu sonuç bunun şimdiden habercisi olmuştur. Yerelde belediyelerimizin başarısı ortadadır. Hiç merak etmeyin, sosyal belediyeciliğimizle yaşanabilir bir Denizli için şimdiden hedefimiz belli: 20’de 20. Birlikte başaracağız.” Açıklamasını yaptı.