DENİZLİ’NİN İLK KADIN MECLİS BAŞKANVEKİLİ

Geride bıraktığımız hafta toplanan Cumhuriyet Halk Partisi grubu, Meclis Başkanlık Divanı ve Grup Yönetimini belirledi. Yeni Meclis Başkanvekili Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca seçildi.

Eşitlik ve adalet ile ilgili pek çok çalışmada yer alan, yaşam hakkı ve insan hakkı savunuculuğu yapan, yeni dönemde de TBMM’de kritik bir görev üstlenen Gülizar Biçer Karaca; CHP Parti Meclisi Üyeliğinin yanı sıra 2018-2020 yılları arasında “Doğa Hakları” 2020 sonrası “İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevlerini yürütmüştü. Hak temelli politikaların geliştirilmesinde, kadın hakları ve çocuk hakları başta olmak üzere farklı toplumsal grupların yaşadığı hak ihlallerinin önlenmesinde aktif rol üstlendi.

Gülizar Biçer Karaca, Meclis Başkanı’nın ve Divan’ın oluşturulmasının ardından yeni dönemde Genel Kurul oturumlarını yönetecek. Devlet protokolünde en üst sıradaki isimlerden biri olarak 13’üncü sırada Kemal Kılıçdaroğlu’ndan hemen sonra yer alan Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin ilk kadın TBMM Başkanvekili oldu.

Biçer Karaca, TBMM tarihinde Güldal Mumcu ve Şafak Pavey’den sonra CHP Meclis Başkanvekilliği görevini yürüten 3’üncü kadın milletvekili oldu.

Meclis Başkanvekilliği görevini yürütecek olan Gülizar Biçer karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adına Genel Kurul görüşmelerini ayda bir defa üç gün boyunca yöneterek Parti Gruplarının ve Milletvekillerinin söz alma sıralarını düzenleyecek, yönettiği oturumlarda TBMM tutanak dergisi ve tutanak özetlerinin düzenlenmesini sağlamakla sorumlu olacak.