SUBAŞIOĞLU ARSA SATIŞININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Merkezefendi Belediyesi'nin geçtiğimiz ay Şemikler Mahallesi'nde bulunan 8 bin metrekare arsayı satışa çıkarması tartışmalara yol açmıştı. Tartışmaya dahil olan Merkezefendi Belediyesinin önceki dönem Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, meclis kararının iptali için adli ve idari makamlara başvuru yaptığını açıkladı.

GÜRKAN GÖK

Belediye Meclisinin haziran ayı oturumunda Şemikler Mahallesi'ndeki 8 bin metrekarelik konut alanı ile Bereketler Mahallesi'ndeki  bin 700 metrekarelik ticari alanın satışı görüşülmüş,  yapılan oylamada arsaların satışı için onay verilse de, AK Parti Grubu, konuyu yargıya taşıyacağını belirtmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki avukatların gerekli hazırlıkları yaptıklarını duyurmuştu. 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise ülkenin ekonomik gidişatını öngöremediklerini, hizmetleri tamamlayabilmek için arsayı satmaları gerektiğini savunmuştu. Tüm bu tartışmalara önceki dönem Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu da sosyal medya hesabından dahil olmuş, yeni yönetimi kendi döneminde alınan gayrimenkulleri satmakla suçlamıştı. 

“BAŞVURULARIMI YAPTIM”

Gerek sosyal medya paylaşımları gerekse bürokratlara ve siyasilere yaptığı ziyaretlerle Merkezefendi Belediye Başkanlığı'na yeniden talip olduğunu açıkça gösteren Muhammed Subaşıoğlu, sosyal medyada yaptığı son paylaşımda, belediyenin arsa satışını gerekli mercilere taşıdığını duyurdu. Subaşıoğlu, "Geçtiğimiz yayınladığımız videolarla sizlerle paylaştığımız Merkezefendi Belediye Meclisi tarafından kamuya ait olan arsaların satışı ile ilgili alınan kararın gerek Kaymakamlık ve İdari Makamlar nezdinde, gerekse adli merciler nezdinde iptal edilmesi için gerekli müracaatları yapmış bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla duyururum"  ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEM SÜRECEK”

Ayrıca denizliyeniolay.com'a konuşan Subaşıoğlu, başkanlığı döneminde büyük uğraşılar sonucu kamulaştırdıkları arsaların satılmasını engellemek için elinden gelen tüm mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.  Subaşıoğlu, "Bizim dönemimizde aldığımız her arsanın üstüne bir hizmet binası diktik. Buralara da yapacaktık. Fakat belediyeyi batırarak binbir uğraşla aldığımız ve vatandaşa ait olan arsalara göz diktiler. Ben sade bir vatandaş olarak Merkezefendi halkının hakkını yedirmemek için elimden gelen tüm mücadeleyi vereceğim. Gerekli merciilere başvurularımı yaptım. Kısa süre içinde sonuçlanmasını umuyorum" dedi.