MERKEZEFENDİ CHP’DE DELEGE SEÇİMİ TARTIŞMASI

Kongre süreci başlayan CHP’de Merkezefendi ilçesinde delege seçim takvimi tartışma yarattı. Merkezefendi eski İlçe Başkanı Tolga Varlıker, sosyal medyadan paylaşım yaparak 18 büyük mahallede delege seçimlerinin bir güne sıkıştırıldığını belirterek, “Bu aciliyet nedir?” diye sordu. Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan’ın Varlıker’in  paylaşımına yanıtı sert oldu: “Bu arkadaş 2019 yılında aynı saat ve aynı günde, aynı sayıda yaptığı mahalle delegesi seçimlerine bu defa kötü niyetli olarak eleştiri getirmiştir.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler takvimi mahalle delegesi seçimleri ile başladı. Partide 50 mahallenin bulunduğu Merkezefendi İlçe Başkanlığı seçim takvimini paylaştıktan sonra eski ilçe başkanı Tolga Varlıker sosyal medyada ‘Çok Önemli Açıklamadır’ başlığıyla paylaşımda bulunarak 18 büyük mahallede delege seçimlerinin bir güne sıkıştırıldığını belirtti, ilçe yönetimini eleştirdi.

‘NEDİR ACELENİZ’

Varlıker paylaşımında; “Nedir aceleniz? Toplam seçilecek delege sayısının neredeyse yüzde 80'ini aynı gün (17 Temmuz Pazartesi) hem de mesai saatleri içerisinde yapmanızdaki aciliyet nedir? 27 gün içinde yapılabilecekken niçin 1 günde yapıyorsunuz? Niçin 18 büyük mahalleyi bir günde sıkış tepiş bir program ile yapıyorsunuz? Sayın Başkan Müjdat İlhan; nedendir bu aceleniz? Nedendir bu aciliyet? Nedendir bu telaş? Niçin bir güne 18 büyük mahalleyi sıkıştırdınız? Size genel merkezimiz 27 gün süre verdiği halde neden sadece bir gün? 4 bin 600 üyesi olan bu şanlı Merkezefendi İlçe Örgütü sizden acil cevap bekliyor?” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın altına tüzük maddesinden not düşen Varlıker; “Tüzüğümüz çok net yazmış; makul ve zorlayıcı bir gerekçesi yoksa, seçimin hafta sonu yapılması esastır” ibaresine yer verdi.

İLHAN SERT YANIT VERDİ

Denizliyeniolay.com’un ulaştığı CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ise Varlıker’e sert bir yanıt verdi. İlhan; “50 mahallenin 18 tanesi pazartesi, 18 tanesi Çarşamba, 14 tanesi cuma günü olmak üzere çoğunluk sağlanamadığında bir sonraki gün aynı yer ve saatte toplantı yapılacağı ilanıyla yapılmış, böylece seçim takvim olarak bir haftaya yayılmıştır. Yaz aylarına rastlayan delege seçimlerinde mahallelerimizin talepleri doğrultusunda özellikle hafta sonu şehir dışı tatil ve tarımsal faaliyetlerle uğraşanların yoğun çalışması dikkate alınarak takvim bu şekilde düzenlenmiştir. Ancak bir kısım adaylık düşünen arkadaşlar askıdaki takvimi incelemeden kendi adlarına menfaat elde etmek için kamuoyunu yanlış olarak bilgilendirmişlerdir” diye konuştu.

KENDİSİ DE AYNI TAKVİMİ UYGULADI

İlhan açıklamasının devamında; “Çok dikkate şayan olan husus ise bu eleştiriyi yapan ve adaylık düşünen önceki başkanın bir önceki delege seçiminde belirlediği mahalle sayısı ve seçim saatleri aynı olmak kaydıyla ilk gün delege seçimleri planlanmıştır. Buna rağmen bu arkadaş 2019 yılında yaptığı aynı saat, aynı günde ve aynı sayıda mahalle temsilcisi seçimlerine bu defa kötü niyetli olarak eleştiri getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Delege seçimlerinde 50 mahalledeki 4 bin 600 üye  ilçe kongresinde oy kullanacak 400 delegeyi seçecek.