KARACA VE ÖZTÜRK KURTULMUŞ’UN HEYETİNDE

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslar için önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ardından da Azerbaycan’a gitti. TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Kurtulmuş’un KKTC ve Azerbaycan’da gerçekleştirdiği ziyaretlere eşlik etti.

GÜRKAN GÖK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, beraberindeki parlamento heyetiyle, ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti. KKTC ziyaretinin ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçen Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, ilk olarak merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarına çelenk bıraktı. Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya gelen Kurtulmuş ve beraberindekiler, görüşmenin ardından  Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Görüşmede, Türk Devletleri Teşkilatı’nın daha da güçlendirilmesinin ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) kapsamındaki iş birliğinin pekiştirilmesinin önemine vurgu yapıldı. 

KARACA VE ÖZTÜRK KURTULMUŞ’UN HEYETİNDE

BAŞBAKAN ESEDOV’A ZİYARET

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bakü’deki temasları kapsamında Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile bir araya geldi. TBMM heyetinin de yer aldığı görüşme Azerbaycan Başbakanlık binasında gerçekleşti. Artından Kurtulmuş ve beraberindekiler, Bakü'de bulunan Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreterliği'ni de ziyaret etti. TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er'den bilgi alan TBMM Başkanı Kurtulmuş, sekreterliğin bahçesine ağaç dikti.

KARACA VE ÖZTÜRK KURTULMUŞ’UN HEYETİNDE

HEYETTE KARACA VE ÖZTÜRK İLE DENİZLİ VARDI!

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un KKTC ve Azerbaycan’da gerçekleştirdiği görüşmelere TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM İdare Amiri Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İstanbul Milletvekili Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek eşlik etti.

KARACA VE ÖZTÜRK KURTULMUŞ’UN HEYETİNDE

DENİZLİLİ ŞEHİTLERİN MEZARINA KARANFİL BIRAKTILAR

Ziyaretler hakkında sosyal medya hesabından açıklamalara bulunan TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Ziyaretimiz kapsamında, öncelikle KKTC'nin var olma mücadelesine önemli katkılar sağlayan kurucu lider Dr. Fazıl Küçük'ü ve ömrü boyunca Kıbrıs'taki Türklerin özgürlüğü için mücadele eden, KKTC'nin kurucu lideri ve ilk Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş'ı anıt mezarı başında saygı ve rahmetle andık. TBMM heyetimizle birlikte, KKTC ziyaretimiz kapsamında; Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Zorlu Töre ve Başbakan Sayın Ünal Üstünel ile görüşmeler gerçekleştirdik. TBMM heyeti olarak, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Zorlu Töre ile birlikte; Kıbrıs Türkleri'nin esaretten kurtuluşu için şehit olan 327 kahraman askerimizin ebedi istirahatgahı olan Boğaz Şehitliği'ni ve Denizlili şehit hemşehrilerimiz Ali Erdemir, Hicri Gümüş ve Murat Şen'in kabirlerini ziyaret ettik. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

KARACA VE ÖZTÜRK KURTULMUŞ’UN HEYETİNDE

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

Karaca, KKTC’nin ardından yapılan Azerbaycan ziyaretine ilişkin şunları aktardı: “TBMM heyetimizle birlikte; bugün kardaş ülke, can Azerbaycan ziyaretimize ilk olarak Azerbaycan'ın "Ümummilli" lideri ve merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ederek başladık. Ardından Şehitler Hiyabanı'nda 1918 Bakü Muhaberesi'ndeki şehitlerimizin ebedi istirahatgahı olan Bakü Türk Şehitliği Anıtı'nı ziyaret edip, çelenk bırakarak, tüm şehitlerimiz ile Denizlili şehitlerimiz Onbaşı Hilal'i, Er İbrahim'i, Er Hilal'i ve Er Osman'ı saygı ve rahmetle andık. Son olarak Karabağ Şehitliği'ni ziyaret ettik.

Tüm şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun. TBMM heyetimizle birlikte, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlhan Aliyev ile görüşme gerçekleştirdikten sonra, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sayın Sabiha Gafarova ile Milli Meclis'te bir araya geldik. Ardından Azerbaycan Başbakanı Sayın Ali Esedov'u ziyaret ettik. İki devlet bir millet anlayışıyla yürüttüğümüz ilişkilerde, dost ve kardaş ülke can Azerbaycan'da bizleri ağırlayan kıymetli heyetlere içten teşekkürlerimi iletiyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

KARACA VE ÖZTÜRK KURTULMUŞ’UN HEYETİNDE

ÖZTÜRK’ÜN KKTC’DEKİ SON ZİYARETİ, TÜRKEŞ’İN DOĞDUĞU EV 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve TBMM Başkanlık Divanı olarak ilk resmi heyet gezisini KKTC’ye yaptıklarını ifade eden İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise; “Kıbrıs mücadelesinin Önder isimleri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerinde dua edip, çelenk sunduk. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel’i makamlarında ziyaret ederek heyetler arasında görüşmelerimizi tamamladık. KKTC’deki Boğaz Şehitliği’ni TBMM heyeti olarak ziyaret ettik. Yurdumuzun dört bir yanından gelip, hayatını Yavru Vatanımızın bağımsızlığı için feda eden askerlerimizin ruhu şâd olsun. Denizlili 3 Kıbrıs Barış Harekatı şehidimizin kabirlerine Denizli vekilimiz, TBMM Başkan vekili Sayın Gülizar Biçer Karaca ile birlikte karanfil bırakıp,dua ettik. Ruhları şâd,Mekanları cennet olsun. KKTC’de son ziyaretimizi resmi heyetten ayrılarak, Türk’ün son Başbuğu Alparslan Türkeş’in doğduğu, müze haline getirilen evine yaptık. Bizlere eşlik edip,bilgilendiren ülküdaşımız Naim Aydoğdu abimizle güzel sohbet ile günü tamamladık” diye konuştu.

KARACA VE ÖZTÜRK KURTULMUŞ’UN HEYETİNDE

“ACEP TORUNLARI, BURADA BİR ATAM VAR DİYE HABERDAR MIDIR?”

Öztürk, Azeybaycan ziyaretine ilişkin şunları aktardı: “TBMM Parlamento heyeti olarak, Azerbaycan ziyaretimize Haydar Aliyev Anıt kabri, Karabağ Şehitliği ve Bakü'yü kurtaran Kafkas-İslam Ordusu'nun şehitlerinin anısına yapılan Türk Şehitliği’ni dualarımızla ziyaret ederek başladık. Denizlili şehitlerimizin isimlerini görünce, nedense aklımdan geçen soru; ‘Acep torunları, akrabaları burada bir Atam var diye haberdar mıdır?’ oldu. TBMM Parlamento Heyeti olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ve Başbakanı Ali Esedov ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik.”