VATANDAŞTAN CHP’YE SESSİZLİK TEPKİSİ

Denizli’de bir grup vatandaş seçim sonrasında muhalefet görevini yerine getirmediği gerekçesi ile CHP Denizli İl Başkanlığında eylem yapmak istedi. İl Başkanlığının kapalı olması nedeniyle içeri giremeyen vatandaşlar; “Bizi temsil ettiğine inandığımız, yıllardır peşinden koştuğumuz partinin kapısındayız ama kapılar bize açılmıyor” diye konuştu.

Kendilerini ‘Sessiz çoğunluğun sesi’ olarak tanımlayan bir grup vatandaş, seçim sonrası halkın sorunlarını dile getirmediğinden şikayet ettikleri CHP’de eylem yapmak istedi. İl Başkanlığına gelerek sessizce oturup CHP’nin tavrını protesto etmek isteyen vatandaşlar sürprizle karşılaştı. Kapıyı çalan 6 vatandaş partinin açık olmadığını görünce tepki gösterdi. Telefonla parti görevlilerine ulaşmak isteyen vatandaşlar, partinin hafta sonu açık olmadığını öğrendiğinde hayal kırıklığı yaşadı.

‘VATANDAŞ OLARAK GELDİK’

Telefonda parti çalışanı ile konuşan Deniz Semerci; “Arkadaşlar üye olmaya geldiler. Muhabbet etmeye geldiler. Vatandaş olarak gelelim oturalım konuşalım istedik. Burada konuşalım istediler. Diyorlar ki; nerede konuşacağız? Evlerde mi konuşalım? Partiye gidip orada mı konuşalım? Kimse konuşmuyor. Partiye gidip orada konuşsak faydası olur mu? Her hafta gelelim dedik. Vatandaş olarak çoğalarak gelmek istiyoruz. Daha çok üye getirmek istiyoruz. Üyeyiz, delege seçimine gelemedik. Çalışan adamın saat 13.00’te seçime gitmesi mümkün değil. Derdimiz, ülkemizin içinde bulunduğu durum. Çocuklarımızın geleceği. Ne olacak geleceğimiz? O saatte seçim yaparsan kim gelir” ifadelerini kullandı.

‘KONUŞACAK İNSAN ARIYORUZ’

İlk eyleme 6 kişinin katıldığını, haftaya daha fazla kişi olacaklarını belirten Semerci, “Haftaya 16 kişi, belki 56 kişi olacağız. Vatandaşın sesi olmaya geldik. Sessiz çoğunluğun sesi olmaya geldik” dedi.  Kapı önünde bekleyen diğer vatandaşlar ise; “Kimsenin çalışmaya niyeti yok. Demek ki ülkede bir sorun yok. Emekçinin çalıştığı zamanlar burası açık oluyor. İşimi bırakıp gelmem lazım” diyerek İl Başkanlığının kapalı olmasını protesto etti.

‘SEÇİM BİTTİ HERKES SUSTU’

Emekli olduğunu fakat emekli maaşı ile geçinmesinin mümkün olmadığını belirten Deniz Semerci, “Biz vatandaş olarak geldik buraya. Vatandaşın sesi olmaya geldik. Ülkenin durumu, çocuklarımızın geleceğini düşünmek için, burada oturalım düşünelim tartışalım istedik. Her gün özellikle cumartesi günleri partiye gelerek tepkimizi koyacağı. Emekli olmama rağmen hala çalışıyorum. Çünkü emeklilik maaşı bana yetmiyor. Bunu konuşmaya geldik. Sessiz çoğunluğun sesiyiz. Konuşacak birilerinin olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘SESSİZ ÇOĞUNLUĞU KİMSE DİNLEMİYOR’

Tekstil mühendisi Çağrı Ovayurt ise; “Aslında üye olmaya, konuşmaya gelmek istedik. Ülkemizdeki sorunlarla nasıl aydınlığa çıkarabiliriz. İnsanlarımız çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Bunu evde, kıraathanede, kahvede konuşmak yerine partideki insanlarla konuşmak istedik. Her cumartesi saat 10:08’de biz burada olmak istiyoruz. Evimizde oturup ülke sorunlarını paylaşmak yerine burada konuşmak paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.