İL KONGRESİNDE YENİDEN ADAY

CHP Denizli örgütünde mahalle delegesi seçimleri tamamlandı, ilçe kongreleri takvimi belirlendi. 5 Ağustos’ta Sarayköy ile başlayacak ilçe kongreleri 9 Eylül’de Bekilli ile tamamlanacak. İl kongresi ise Ekim ayının ilk haftasında yapılacak. İl başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilen yönelten Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum yeniden aday olacak.

Denizli’de 25 bin üyesi bulunan CHP’de mahalle delege seçimleri tamamlandı. İl başkanlığı 19 ilçe için kongre takvimini belirledi. Buna göre 5 Ağustos’ta Sarayköy ile başlayacak ilçe kongreleri 6 Eylül’de Bekilli ilçe kongresi ile tamamlanacak. Kentin merkez ilçeleleri Merkezefendi’de seçim 19 Ağustos’ta, Pamukkale’de ise 20 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. İl kongresinin ise Ekim ayının ilk haftasında yapılması planlandığı öğrenildi.

28 Mart’taki milletvekili genel seçimlerinde il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yerine göreve getirilen eski Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, il kongresinde yeniden aday olacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrasında gerçekleştirdiği il başkanları toplantısında kürsüye çıkarak konuşan tek il başkanı olan ve ağır eleştirilerde bulunan Horzum’un o toplantıda seçim sürecinde örgütlerin yok sayılmasından şikayet ettiği öne sürülmüş; “Genel başkan partinin üvey evlatlarını öz evlatlarından fazla sevdi. Partinin yönü artık sola dönmeli. Genel merkez örgütlere yüzünü dönmeli” eleştirileri yönelttiği belirtilmişti. 

Kongrede Horzum’un karşısına eski Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in aday olarak çıkmak için hazırlık yaptığı ileri sürüldü. Denizli’de Kılıçdaroğlu’na destek veren partililerin de aday arayışı içinde olduğu fakat şimdilik bir isim üzerinde uzlaşılamadığı konuşuluyor.

İl kongresinde ilçelerden gelecek 600 delegenin yanı sıra ikisi milletvekili 37 doğal delege ile birlikte toplam 637 delege oy kullanacak.