VATAN PARTİSİ: DEVLET, VELİYE PARA DESTEĞİ YAPMALI

Vatan Partisi Yönetim Kurulu üyesi Emekli Öğretmen Sabri Kasapoğlu, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle yaptığı açıklamada sistemdeki eksiklikleri eleştirdi.

 

Öğrenci Giderlerinin Devlet Tarafından Karşılanması Çağrısı

Sabri Kasapoğlu, "Yeni bir eğitim öğretim yılına ekonomik, toplumsal ve ideolojik sıkıntılar içinde giriyoruz. Velilerimiz çocuklarının eğitim-öğretim giderlerini nasıl karşılayacağını düşünüyor," dedi ve ekledi: "Okula başlayan her öğrencinin eğitim öğretim giderlerini karşılamak sosyal devletin görevidir. Anayasamız her Türk vatandaşının parasız eğitim almasını garanti eder. Bu nedenle, okula başlayan her öğrenci için öğretim yılı başlamadan önce veli hesabına giderleri karşılayacak miktarda mali destek yatırılmalıdır."

Karma Eğitim Tartışmalarına Tepki

Kasapoğlu, karma eğitimle ilgili tartışmalara da değindi: "Zaman zaman parlamento içinden karma eğitimi tartışan sesler çıkmaktadır. Çocuklarını ayrı okullarda okutmak isteyen velilerin istekleri özgürlük kapsamında ele alınamaz."

ÇEDES Projesine Eleştiri

ÇEDES projesine dair eleştirilerde bulunan Kasapoğlu, "ÇEDES, MEB’in kendi sorumluluğunda olan ulusal eğitimi Diyanet İşleri ile ortak yürüterek eğitimi dinselleştirme projesidir," dedi ve ekledi: "Değerler eğitimi ne zaman din eğitimi olmuştur da bunları öğretmek din görevlilerinin görevi olmuştur. ÇEDES derhal iptal edilmelidir."

Andımız'ın Okullarda Tekrar Okutulması Çağrısı

Kasapoğlu, "PKK ile yürütülen Çözüm sürecinin bir sonucu olarak okullarımızdan kaldırılan Andımız tekrar okullarda okutulmalıdır," dedi.

Kasapoğlu, açıklamasını "Tüm olumsuzluklara rağmen 2023-24 eğitim-öğretim yılı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlı olsun." sözleriyle tamamladı.

 

Anahtar Kelimeler: Vatan Partisi, eğitim-öğretim yılı, Sabri Kasapoğlu.