BERBEROĞLU'NUN AÇIKLAMASINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

İlk kez İYİ Parti teşkilatının genel merkez ziyaretinde belediye başkan adaylığı açıklanan ve Genel Başkan Meral Akşener’in de desteğini alan Türkay Berberoğlu’nun dünkü açıklamasında ‘aday adayı’ ifadesini kullanması gözden kaçmadı. Berberoğlu’nun ilçe başkanlığı görevini ne zaman bırakacağı da belli oldu.

Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Denizli teşkilatı genel merkeze çıkarma yaptı. TBMM Katip Üyesi ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün de yer aldığı ziyarette İl Başkanı Nihan Cihan Özden, ilçe başkanları ve bazı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Temaslar sırasında Denizli heyeti Genel Başkan Meral Akşener ile de görüştü. Bu toplantıda İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu’nun önümüzdeki yerel seçimlerde Pamukkale belediyesine, Ahmet Çelikak’ın ise Sarayköy’e belediye başkan adayı oldukları bildirildi.

BERBEROĞLU'NUN AÇIKLAMASINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

‘SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR’

Ziyaretler sonrasında il teşkilatının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda iki belediye başkan adayına ‘Akşener’in de destek verdiği’ belirtilerek “Meral Akşener tam destek verdi” ifadesi kullanıldı.

Adaylığı duyurulan Berberoğlu dün parti binasındaki basın toplantısında bu kez partililer önünde adaylığını tekrarladı. Fakat açıklamasında Akşener’in de desteğini almasına rağmen ‘aday adayı’ ifadesi kullandı.

BERBEROĞLU'NUN AÇIKLAMASINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

‘SİYASİ NEZAKET BUNU GEREKTİRİR’

Bu durumu sorduğumuz Berberoğlu ifadeyi bilerek kullandığını belirterek; “Henüz seçim süreci başlamadı. Partimizde de aday adaylık süreci başlamadı. Parti tüzüğüne göre hukuken adaylık söz konusu değil. Siyasi nezaket gereği aday adayı ifadesini kullandım. Doğrusu da bu…” diye konuştu.

Berberoğlu ilçe başkanlığı görevini ne zaman bırakacağı yönündeki sorumuza da; “Bir hafta içinde ilçe başkanlığı görevimden ayrılacağım” diye konuştu. Berberoğlu’ndan sonra Pamukkale ilçe yönetiminin toplanarak kendi içinden bir başkan seçeceği öğrenildi.